Wyślij do wydruku
kiełbasa drobiowa

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
kiełbasa drobiowa Przepis jest nieprzetestowany
user icon przez fifanska
utworzono: 25.04.2013 Zmieniono dnia: 25.04.2013
3

Składniki

Portions4 porcja/porcje/porcji
kiełbasa drobiowa

  • 750 g piersi kurczaka, świeza
  • 3 jajka cale
  • 1 pęczka natki pietruszki zielonej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła, miękkie
  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczki ostrej papryki
  • 80 g wątróbki drobiowej
6
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

Wykonanie:
  1. 1.                  Do suchego naczynia miksującego wrzucić natkę pietruszki  - 3 s. , Obr .9 natkę przełożyć do miski
  2. 2.                  Do naczynia miksującego wlać 3 białka ,założyć motylek –ubijać 3  min. ,Obr. 4 –przełożyć do miski
  3. 3.                  Pierś z kurczaka pokroić na grubą kostkę, podzielić na 3 porcje
  4. 4.                  wkładać po 1 porcji do naczynia miksującego – zmielić 4 s., Obr. 7- przełożyć do miski
  5. 5.                  Do naczynia miksującego włożyć wątróbkę – zmielić 3 s., Obr. 3
  6. 6.                  Następnie włożyć  wszystkie składniki  do naczynia miksującego  -wyrabiać 2 min./ [cornInterwał] / ,
  7. 7.                  Masę podzielić na 4 porcje –każdą  porcję położyć na papier  i uformować 4 kiełbaski –zawinąć w papier.
  8. 8.                  Do naczynia miksującego wlać  ½ l wody ,kiełbaski ułożyć na 2 poziomach przystawki varoma ,ustawić czas 40 min. Obr .,1 ,temp .,varoma.


5

Przygotowanie

Wykonanie:
  1. 1.                  Do suchego naczynia miksującego wrzucić natkę pietruszki  - 3 s. , Obr .9 natkę przełożyć do miski
  2. 2.                  Do naczynia miksującego wlać 3 białka ,założyć motylek –ubijać 3  min. ,Obr. 4 –przełożyć do miski
  3. 3.                  Pierś z kurczaka pokroić na grubą kostkę, podzielić na 3 porcje
  4. 4.                  wkładać po 1 porcji do naczynia miksującego – zmielić 4 s., Obr. 7- przełożyć do miski
  5. 5.                  Do naczynia miksującego włożyć wątróbkę – zmielić 3 s., Obr. 3
  6. 6.                  Następnie włożyć  wszystkie składniki  do naczynia miksującego  -wyrabiać 2 min./ [cornInterwał] / ,
  7. 7.                  Masę podzielić na 4 porcje –każdą  porcję położyć na papier  i uformować 4 kiełbaski –zawinąć w papier.
  8. 8.                  Do naczynia miksującego wlać  ½ l wody ,kiełbaski ułożyć na 2 poziomach przystawki varoma ,ustawić czas 40 min. Obr .,1 ,temp .,varoma.


Akcesoria, których potrzebujesz

VaromaVaromakup teraz
MotylekMotylekkup teraz
KopystkaKopystkakup teraz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

VaromaVaromakup teraz
MotylekMotylekkup teraz
KopystkaKopystkakup teraz

Wskazówki

Mozna podawać na zimno jako delikatną wędlinę lub na gorąco z  ryżem i ulubionym sosem.Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego.


 

11

Wskazówki

Mozna podawać na zimno jako delikatną wędlinę lub na gorąco z  ryżem i ulubionym sosem.Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego.


 

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
KOMENTARZE (3)

"Jeżeli ktoś woli wersję na słodko to zamiast ostrej papryki dodać 1 łyżeczkę cukru , garść rodzynek i tyrochę mniej soli.Smacznego."

Kiełbasa na słodko? Hmm... to trochę dziwne... zwłaszcza z tą wątróbką ;o) Nie wiem czy zaryzykowałabym takie połączenie ;o)

;o)

Zakłopotany Kiełbasa z wątróbką? Aż 80 g? Coś mi się wydaje, że to rzeczywiście miał byc pasztet albo pasztetowa?


Tu podsyłam link do kiełbasy drobiowej - przepisu z przepisowni. Zgoła inne składniki i bardziej przypominające smak kiełbasy. Może jestem w błędzie, ale warto porównac.


http://www.przepisownia.pl/przepisy/kie%C5%82basa-drobiowa-na-varomie/452474

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Przepraszam Uśmiech ale ja z podobnego przepisu zrobiłam pasztet Szok Pozdrawiam Uśmiech