Tu jesteś:
4
Składniki
4 kawałek/kawałki/kawałków
- 4 jajka
- 500 g wody
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek do gotowania, włożyć 4 jajka, założyć miarkę i gotować na parze. Gotować tak długo, jak podano poniżej/Varoma/obr. 1. Czas gotowania zalezy od tego, jaka twardość jajek chcemy uzyskać. 11 minut jajko o bardzo kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko lekko ścięte) 12 minut jajko o kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko ścięte) 13 minut jajko na miękko (żółtko miękkie) 14 minut dość twarde jajko 15 minut jajko na twardo
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzdamis89: Varoma
damis89: Varoma
Gotowałam 12 mnut wyszły jaja na twardo (mocno...
Gotowałam 12 mnut wyszły jaja na twardo (mocno twardo)
W końcu wychodzą mi jajka na
W końcu wychodzą mi jajka na miękko
Super sprawa z gotowaniem
Super sprawa z gotowaniem jajek w TM Wreszcie bez zegarka w ręku
(Brak tematu)
Jajka na miękko gotuję 9
Jajka na miękko gotuję 9 minut. Wystarcz...są wtedy takie, jak lubię.
Zazwyczaj jajka na miękko gotuję tylko dla siebie. Wkładam do koszyczka 4 jajka. Nastawiam czas gotowania na 9 minut. Po tym czasie wyjmuję 2 jajka, a pozostałe dwa dogotowuję jeszcze przez 5 minut. Za jednym użyciem urządzenia mam wtedy jajka na miękko i na twardo
[[wysiwyg_imageupload:2296:]]
Gotuję jajka bardzo często,
Gotuję jajka bardzo często, szczególnie na miękko i zawsze wychodzą, może to zależy od wielkości jajek Jajka gotowane na parze zawsze bez problemu obieram ze skorubki .Pozdrawiam
Gotowalam 12 minut, chciałam
Gotowalam 12 minut, chciałam na miekko a wyszły na twardo (wg przepisu z książki). Jajka były M takie średnie.
Jak działa to i ja
" alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Jak działa to i ja przetestuje. Pozdrawiam
Przetestowałam parowanie na
Przetestowałam parowanie na twardo - działa
Uważajcie jednak, bo istotna
Uważajcie jednak, bo istotna jest też wielkość jajka. Ja kiedys gotowałam na miękko jajka kurek zielononóżek (małe) i zamiast na miękko, były ugotowane z prawie twardym żółtkiem.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Witam, najlepiej wykorzystać
Witam,
najlepiej wykorzystać bieżącą wodę z kranu, zimną, tak jak w tradycyjnym gotowaniu i ustawić podany w przepisie czas (jest to czas od początku pracy TM, nie od momentu zagotowania wody). Resztę zrobi za nas Thermomix Wykorzystanie gorącej wody skróci czas gotowania podany w przepisie.
Pozdrawiam
SK
czy ten podany czas liczy sie
czy ten podany czas liczy sie od uzyskania temp. 100st? jesli nie, jaka ma byc temperatura wody, ktora wlewamy do naczynia?
rewelacyjna metoda gotowania
rewelacyjna metoda gotowania jajek!! POLECAM!
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
mi najbardziej podoba się, że
mi najbardziej podoba się, że jajka gotowane w TM nigdy nie mają ciemnej obwódki wokół żółtka
pusia
O dziwo jajka na parze
O dziwo jajka na parze smakują tak samo dobrze, a może i lepiej od tych gotowanych tradycyjnie. Nareszcie znalazłam sposób, żeby nie musieć stać przy garach kilkanaście minut pilnując czy coś nie wykipi czy nie pęknie i pilnując czasu. W thermomixie raz mi tylko jajko pękło w czasie gotowania, przy tradycyjnym sposobie zdarzało się to często.
temperatura - Varoma
temperatura - Varoma
Zuk
damis89 napisał: A w ilu
W temperaturze Varoma.
A w ilu stopniach gotować??
A w ilu stopniach gotować??
jaja na prawdę smaczne i
jaja na prawdę smaczne i takie dietetyczne ....