3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłecznik z pestkami dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 1 szczypta soli
  • 30 g masła, miękkiego
  • 200 g mąki pszennej
  • 10 g cukru
  • 20 g drożdży
  • 90 g mleka, chudego (0,5%)
  • Ciasto
  • 40 g pestek dyni
  • 4 jabłka, pokrojone w grube plastry
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2,5.
    2. Dodać mąkę, masło, sól, skórkę z cytryny i cynamon, wymieszać 2 min/ Blokada naczynia miksującego/ Ciasto.
    3. Wyjąć ciasto, lekko zagnieść i umieścić na blasze do pieczenia (28 x 20 cm) lub w okrągłej formie do biszkoptu(Ø 26-2tmrc_emoticons.8).
    4. Do naczynia miksującego włożyć pestki dyni, rozdrobnić 3–5 s/obr. 5.
    5. Na cieście ułożyć plastry jabłek i posypać rozdrobnionymi pestkami dyni.
    6. Pozostawić w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia, a następnie piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Trafna uwaga - super fotka,

    Zgłoszony przez marta6000 na lipca 29, 2015 at 21:22.

    Trafna uwaga - super fotka, samo ciasto nie powala na nogi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • koniecznie muszę wypróbować

    Zgłoszony przez Efcia na października 19, 2011 at 11:00.

    koniecznie muszę wypróbować tmrc_emoticons.) super fotka!!!!

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze