3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz po węgiersku


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 0,5 łyżeczki nasion kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 gałązki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki majeranku, tylko liście
  • 1 kawałek skórki z cytryny, (1 x 3 cm)
  • 450 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 30 g oleju
  • 1000 g mięsa wołowego gulaszowego, (kostki o wymiarach 3 x 3 cm)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g musztardy
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 kostka bulionu mięsnego, lub 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego wykonanego w TM
  • 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa porcja
  • 400 g wody, plus dodatkowa ilość
  • 500 g makaronu jajecznego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć nasiona kminku, zemleć 1min/obr.10.
    2. Dodać czosnek, pietruszkę, majeranek i skórkę z cytryny, rozdrobnić 2s/obr.8, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    4. Dodać olej, dusić 8min/Varoma/ Obroty wsteczne /obr. 1.
    5. Dodać mięso gulaszowe, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę słodką i ostrą, liście laurowe, bulion, 2 łyżeczki soli i 400 g wody, gotować 22min/100°C/ Obroty wsteczne /obr. Mieszanie.
    6. Dodać mieszankę przypraw, gotować 60min/90°C/ Obroty wsteczne /obr. Mieszanie. W tym czasie, ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu tak, by był gotowy razem z gulaszem. Gulasz podawać z makaronem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gulasz smaczny. Robiłam z szynki, czas gotowania...

    Zgłoszony przez sleepyhead na sierpnia 26, 2023 at 22:12.

    Gulasz smaczny. Robiłam z szynki, czas gotowania wyszedł krótszy niż w przepisie. Na nieco ponad 1,5 kg mięsa dodałam 450 g wody, gulasz nie wyszedł za rzadki. Dodałam mrożoną natkę pietruszki i suszony majeranek, dałam też połowę mniej cebuli, bo nie lubimy jak dominuje w smaku potrawy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • "Zagęszczanie"

    Zgłoszony przez Korenata na grudnia 18, 2022 at 21:51.

    Zagęszczanie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Palce lizać

    Zgłoszony przez jola258 na lipca 16, 2022 at 20:39.

    Palce lizać Tongue

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry - polecam

    Zgłoszony przez mamakrawczyk na listopada 19, 2020 at 14:40.

    Bardzo dobry - polecam Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hadzia86: wlej kieliszek wódki to szybciej...

    Zgłoszony przez fathma1234 na stycznia 7, 2020 at 16:33.

    Hadzia86: wlej kieliszek wódki to szybciej zmięknie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W sumie masz rację, że przypomina zupę niż...

    Zgłoszony przez Wiolasia771226 na kwietnia 8, 2019 at 22:04.

    W sumie masz rację, że przypomina zupę niż sos, ale można zagęścić mąką.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, tyle że z szynki wieprzowej bo nie...

    Zgłoszony przez Wiolasia771226 na kwietnia 8, 2019 at 22:03.

    Zrobiłam, tyle że z szynki wieprzowej bo nie doczytałam że wołowina jest potrzebna tmrc_emoticons.) Niemniej jednak bardzo smaczna potrawa, i polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie przygotowywuje. Jestem na ostatnim...

    Zgłoszony przez Tsc_gabriele na lutego 24, 2019 at 20:13.

    Właśnie przygotowywuje. Jestem na ostatnim etapie, jeszcze 60 min w będzie gotowe. Będę podawał z ryżem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro planuje gotowac ten gulasz . Mysle ze...

    Zgłoszony przez otka na lutego 9, 2019 at 19:59.

    Jutro planuje gotowac ten gulasz . Mysle ze wykorzystam wasze cenne wskazowki.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię już któryś raz za każdym razem wychodzi...

    Zgłoszony przez Hadzia86 na grudnia 9, 2018 at 14:47.

    Robię już któryś raz za każdym razem wychodzi pyszny. Czasami muszę tylko dłużej gotować bo wołowina jest twarda. Polecam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny, bede wracala do niego nie raz

    Zgłoszony przez tola21 na listopada 25, 2018 at 14:03.

    Rewelacyjny, bede wracala do niego nie raztmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie rewelacja

    Zgłoszony przez Agnieszka3010 na listopada 3, 2018 at 08:41.

    Jak dla mnie rewelacjaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis. Ja dodałam świeżą...

    Zgłoszony przez Grace07 na października 31, 2018 at 20:45.

    Bardzo fajny przepis. Ja dodałam świeżą paprykę, pieczarki i przecier pomidorowy zamiast wody i użyłam mieszanki przypraw do gulaszu. Gulasz smakował wybornie. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny sosik coś innego niż zawsze...

    Zgłoszony przez Przybysz1976 na października 30, 2018 at 16:34.

    Bardzo smaczny sosik coś innego niż zawsze robię 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis ...

    Zgłoszony przez Komarenkaa na września 22, 2018 at 17:19.

    Świetny przepis Smile
    Zrobię jeszcze nie razSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No niestety mnie przepis nie urzekl....

    Zgłoszony przez Nordzik007 na sierpnia 19, 2018 at 13:55.

    No niestety mnie przepis nie urzekl.
    Bardziej wygladem przypomina zupe gulaszowa ,niz gulasz.Na pewno trzeba zagescic bo jest wodnisty i dac mniej wody.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprawdziłam (Y) jest przepyszny

    Zgłoszony przez rudoslawa na sierpnia 10, 2018 at 16:59.

    Sprawdziłam (Y) jest przepyszny

    rudoslawa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz przepyszny.U mnie z udźca z indyka.Polecam

    Zgłoszony przez aasiap1 na marca 9, 2018 at 12:50.

    Gulasz przepyszny.U mnie z udźca z indyka.Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Zrobiłam z mięsa wieprzowego (600g) i na...

    Zgłoszony przez Edyt79 na lutego 18, 2018 at 13:24.

    Super. Zrobiłam z mięsa wieprzowego (600g) i na końcu zagęściłam. Idealne z plackiem ziemniaczanymi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pkt.6

    Zgłoszony przez aasiap1 na listopada 20, 2017 at 16:51.

    Pkt.6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiedy dodać rozdrobniony czosnek cebulę i...

    Zgłoszony przez zajola na listopada 1, 2017 at 07:35.

    Kiedy dodać rozdrobniony czosnek cebulę i cytrynę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszniutki, troche mi sie posypala papryka ostra i...

    Zgłoszony przez Jonka_iwonka na października 7, 2017 at 13:17.

    Pyszniutki, troche mi sie posypala papryka ostra i wyszedl troche ostry, ale i tak bardzo dobry. Dalam mieso wieprzowe bo nie mialam wolowego. I wydluzylam czas gotowania do 70min. Potem zeby zagescic dodalam make z woda i gotowalam jeszcze 5min. Napewno nie raz jeszcze zrobie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wfal:jak zagęścić ?

    Zgłoszony przez HaniaM na września 11, 2017 at 14:10.

    wfal:jak zagęścić ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prawie doskonały !!!!!!!!!!!!!...

    Zgłoszony przez wfal na sierpnia 20, 2017 at 18:41.

    Prawie doskonały !!!!!!!!!!!!!
    Jak zrobić aby był całkiem doskonały???
    Zagęścić!!!!!!!
    PYSZNE!!!!!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ogromne gratulacje za przepis!!!!!rewelacja!!!moje...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na sierpnia 7, 2017 at 10:38.

    ogromne gratulacje za przepis!!!!!rewelacja!!!moje zmiany wyglądały tak(moze komus to cos pomozetmrc_emoticons.)) kminek kupilam mielony,majeranek suszony,pietruszki nie dalam bo nie mialam.miesa 650g wołowego(nie pamietam nazwy,ale takie lepsze),wody ,przyprawy dalam wg przepisu+troszke jeszcze przyprawilam,ale tymi samymi przyprawami.dluzej gotowalam-o wiele bo razem ok 2h-2,5.Zeby nie kipilo nalozylam na góre koszyczek.na koniec zagęscilam sos mąką z tego wzgledu ze to gulasz do placka po cyganskutmrc_emoticons.) naprawde przepis petarda!jeszcze raz gratuluje i dziekujeBig Smilemozna dodac jeszcze pieczarke,papryke,czy marchewke w kostce.tez bedzie pasowactmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry gulasz, troszkę wyszedł pikantny...

    Zgłoszony przez Wiola_88 na lipca 22, 2017 at 19:37.

    Bardzo dobry gulasz, troszkę wyszedł pikantny ale to kwestia smaku - kto jak woli. Robiłam z kasza tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • za sałatą napisał:...

    Zgłoszony przez Polina32 na lipca 22, 2017 at 16:48.

    za sałatą napisał:

    Właśnie się robi. Mam tylko pytanie. Naprawdę zmieściło się Wam 400g wody? Mi weszło tylko 200g, a wszystko dodałam w/g przepisu :O



    u mnie bez problemu a misę mam 2L. Troche go zagęściłam pod koniec gotowania no i gotowałam ciut dłużej. Dodałam jeszcze łyżeczkę cukru i pół laski selera naciowego, fajnie podkręcił smak. Bardzo dobry!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka , ale jednak dość pikantny proponuję...

    Zgłoszony przez Beata2222 na marca 19, 2017 at 18:23.

    pychotka Big Smile , ale jednak dość pikantny proponuję mniejszą ilość papryki ostrej Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ze względu na tak fajne opinie....

    Zgłoszony przez Paulina0720 na lutego 27, 2017 at 17:47.

    Zrobiłam ze względu na tak fajne opinie. Wszystko tak samo tylko dodałam mniej cebuli. Bo trochę przesada z ilością. Wyszedł niesmaczny. Jednak wolę tradycyjny gulasz według własnego przepisu. Za dużo w tym papryk w proszku. Radzę dać nie na łyżki tylko łyżeczki. To samo z koncentratem. Lepiej dać mniej i pod koniec sobie doprawić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i wyszedł pyszny, lekki. Nie...

    Zgłoszony przez onka na lutego 11, 2017 at 20:41.

    Zrobiłam i wyszedł pyszny, lekki. Nie zagęszczałam i nie dodałam kminku (bo nie miałam). Cała rodzinka się zajadała, nawet córka, która nie przepada za mięsem.😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności!!! Dawno tak dobrego nie jadłam, ostry...

    Zgłoszony przez KasiaDerwich na grudnia 9, 2016 at 14:32.

    Pyszności!!! Dawno tak dobrego nie jadłam, ostry ale z dodatkiem ryżu lub makaronu jest rewelacyjny. Podałam do tego surówkę wielowarzywną z przepisów na powitanie - genialny obiad!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja !!!!!!

    Zgłoszony przez dysia na grudnia 7, 2016 at 15:45.

    Rewelacja !!!!!! Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pycha. Dzięki za fajny pomysł

    Zgłoszony przez Peter80 na listopada 28, 2016 at 15:41.

    Wyszło pycha. Dzięki za fajny pomysł Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz pyszny, podałem z plackami ziemniaczanymi

    Zgłoszony przez LukaszT na listopada 27, 2016 at 16:56.

    Gulasz pyszny, podałem z plackami ziemniaczanymi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • idealny, dodałam jeszcze

    Zgłoszony przez kocia_melodia na października 7, 2016 at 16:08.

    idealny, dodałam jeszcze czerwonej świeżej papryki. Pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny gulasz, szczerze

    Zgłoszony przez pawbry na września 26, 2016 at 12:04.

    Pyszny gulasz, szczerze polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mmm...Przepyszny! Na pewno

    Zgłoszony przez tilia122 na września 6, 2016 at 21:36.

    Mmm...Przepyszny! Na pewno jeszcze zagości na stole.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się robi. Mam tylko

    Zgłoszony przez za sałatą na czerwca 25, 2016 at 20:09.

    Właśnie się robi. Mam tylko pytanie. Naprawdę zmieściło się Wam 400g wody? Mi weszło tylko 200g, a wszystko dodałam w/g przepisu :O

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry gulasz, u mnie

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 12:30.

    Bardzo dobry gulasz, u mnie zamiast makaronu kasza tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do ugotowania makaronu

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 12:29.

    Do ugotowania makaronu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam, ale co to znaczy

    Zgłoszony przez jolanta58 na czerwca 13, 2016 at 20:38.

    Przepraszam, ale co to znaczy dodatkowa ilość wody? W przepisie jest 400 ml więc do czego ta dodatkowa ilość i ile?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry, ale mieso musiałam

    Zgłoszony przez kicia123kicia na marca 26, 2016 at 17:08.

    Dobry, ale mieso musiałam dłużej gotować tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszny ! jak z

    Zgłoszony przez grayeyse na lutego 12, 2016 at 22:10.

    przepyszny ! jak z restauracji tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiony - smaczny - polecam

    Zgłoszony przez aniess na lutego 4, 2016 at 11:42.

    zrobiony - smaczny - polecam tmrc_emoticons.) Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do sosu dodałam dwie łyżeczki

    Zgłoszony przez mojamama na stycznia 14, 2016 at 20:20.

    Do sosu dodałam dwie łyżeczki własnego dżemu wiśniowego, niesamowicie podkręciło to smak. Gulasz genialny☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Osobiście "zaaplikowałem"

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 11, 2015 at 21:00.

    Osobiście "zaaplikowałem" Thermomixowi ten gulasz. Wyśmienity.

    W tygodniu pokombinuję z podmianą wołowinki na żołądki. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobra potrawa i bardzo prosta

    Zgłoszony przez samalia na grudnia 6, 2015 at 11:50.

    Dobra potrawa i bardzo prosta w wykonaniu tmrc_emoticons.) ja robilam troche dluzej niz podano w przepisie bo mialam mieso wolowe a ono jak wiadomo wymaga wiecej czasu tmrc_emoticons.) troszke za slone ale to kwestia indywidualna wiec ogolnie polecam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczny

    Zgłoszony przez efunia79 na października 11, 2015 at 19:56.

    smaczny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz dosyć delikatny w

    Zgłoszony przez Gos na października 5, 2015 at 22:50.

    Gulasz dosyć delikatny w smaku. Zagęściłam kilkoma łyżeczkami mielonego lnu. Podałam z plackami ziemniaczanymi. Polecam przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak tylko otrzymam Thermomix

    Zgłoszony przez PiorunGROUP na września 8, 2015 at 13:00.

    Jak tylko otrzymam Thermomix natychmiast wypróbuję przepis. Dodaję do ulubionych.

    Kaśka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •