Wyślij do wydruku
Gofry puszyste

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Gofry puszyste Przepis jest nieprzetestowany
przez lidien
utworzono: 17.07.2011 Zmieniono dnia: 14.03.2014
3

Składniki

  • 4 jaja
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 550 g mąki pszennej
  • 2 szkl. mleka
  • 15 dkg masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
6
10 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie / Gotowanie
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

1. Jaja z cukrem pudrem ubić za pomocą motylka 3 min./ 37 st,/ obr.3. W razie konieczności przedłużyć czas ubijania do uzyskania porządanego efektu.

2. Ustawić obr.2 przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło mieszając kopystką.

 

Wskazówka:

 Żeby gofry były chrupiące po upieczeniu wystudzić na kratce.

Sekret udanych gofrów tkwi w dobrze ubitych jajkach. Dla pewności można białka ubić oddzielnie a później dodać żółtka i resztę składników.

Smakują świetnie same jak i z ulubionymi dodatkami, owocami, dżemami, sosami...

Smacznego!



5

Przygotowanie

1. Jaja z cukrem pudrem ubić za pomocą motylka 3 min./ 37 st,/ obr.3. W razie konieczności przedłużyć czas ubijania do uzyskania porządanego efektu.

2. Ustawić obr.2 przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło mieszając kopystką.

 

Wskazówka:

 Żeby gofry były chrupiące po upieczeniu wystudzić na kratce.

Sekret udanych gofrów tkwi w dobrze ubitych jajkach. Dla pewności można białka ubić oddzielnie a później dodać żółtka i resztę składników.

Smakują świetnie same jak i z ulubionymi dodatkami, owocami, dżemami, sosami...

Smacznego!



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
KOMENTARZE (14)
5
5

Polecam ! Przepis na 5+ gofry przepyszne Uśmiech

 

Jestem wielką miłośniczką gofrów i jadłam już wiele rodzajów ale te są naprawdę wyśmienite !

Gorąco polecam   Uśmiech.  

Ps. Dodałam podwójną ilość cukru, wychodzą jeszcze bardziej chrupkie na zewnątrz i mięciutkie w środku. 

Basia

czyli motylka Uśmiech już poprawiłam

Lidia

http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

Trzepaczka czyli ? 

Woda ma byc gazowana ? pozdrawiam

 

pyszne ! wreszcie nie wyszły mi jak nalesniki tylko jak gofry   Szeroki uśmiech -polecam przepis

dzięki Verciu! jak widać inni potrafią tylko krytykować bez podania przyczyny.. ale traktuję to jako konstruktywną krytykę Uśmiech

Lidia

http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

Bajki... Przepis, jak kazdy inny, nie ma w nim nic dziwnego... I smakuje...

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Uśmiech :) Mrugnięcie                            

tak? a niby dlaczego? coś z przepisem jest nie tak? 

Lidia

http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

1
1

Co za idiotyczny przepis...  Zakłopotany ktoś kto robi po raz piewrszy czuje się jak wpuszczony w maliny...

 

Gofry są pyszne Uśmiech Polecam ten przepis  :love: 

Jestem Agata Uśmiech

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

Antoine de Saint-Exupéry

Gofry wyszły puszyste i pyszniutkie... zniknęły błyskawicznie ;o) muszę na drugi raz wypróbować wersję z wodą ;o) Szeroki uśmiech

;o)

 :bigsmile: pyyyyszności:) polecam gorąco Całus

Aby gofry były bardziej chrupiące należy użyć wody zamiast mleka! POLECAM

Lidia

http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/