3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gofry pełnoziarniste bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

składniki na ciasto

  • 2 łyżki masła
  • 10 g cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 50 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej, (np. Balviten)
  • 50 g zmielonego ryżu
  • 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier, masło i jajko i zmiksować 30 s/obr.7

    Rozgrzać gofrownicę, nałożyć porcję ciasta i piec na lekko brązowy kolor.

    Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, miodem lub konfiturą

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gofry są pełnoziarniste, więc można je serwować na śniadanie lub kolację zamiast chleba.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez Kasia024 na grudnia 20, 2016 at 07:26.

    Bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne dodaję do

    Zgłoszony przez Kaskasto na lutego 7, 2016 at 22:05.

    Bardzo fajne tmrc_emoticons.) dodaję do ulubionych  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś wieczorem spróbowałam

    Zgłoszony przez emi_vegan na stycznia 20, 2016 at 22:53.

    Dziś wieczorem spróbowałam przepisu na kolację. Jako osoboa bezjajeczna i bez krowiego mleka - dodałam mleko sojowe i pół łyżeczki sody + pół łyżeczki gumy guar zamiast jajka. Gofry wyszły syte, pożywne i kruche. Dziękuję za przepis bezglutenowy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wbrew wszelkim obawom

    Zgłoszony przez MajkaZ na listopada 13, 2014 at 18:24.

    Wbrew wszelkim obawom dzieciakom smakowało, że hej!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze