Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
- 30 gsera pecorino, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzeszków piniowych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g liści bazylii
- 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 0,5 łyżeczki soli
-
6
7min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć orzeszki piniowe, czosnek, liście bazylii i wlać oliwę z oliwek, rozdrobnić 20 s/obr. 7.
- Dodać sól i rozdrobniony ser, wymieszać 20s/obr.4. Podawać jako sos lub przełożyć do słoiczka.
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzprzepis super! Co do soli to
przepis super! Co do soli to wszystko zależy od użytego sera. Oliwy rzeczywiście można dodać mniej wg upodobań.
Jak dla mnie jest za dużo
Jak dla mnie jest za dużo oliwy, o około 20%, bo zbiera się na wierzchu słoiczka i stoi tam. Na drugi raz dam więc 120 g oliwy.
Ponieważ wolę mniej słone potrawy, to dałam jej tylko szczyptę i sos jest dostatecznie słony. Poza tym - świetny przepis. Gratuluję!
Jest super do makaronu,
Jest super do makaronu, czesto robie. Mozna tez bezposrednio zmiksowac parmezan+pecorino+orzeszki+czosnek+bazylia: 20 sek /obr 7; dodac olej i sòl: 20 sek /obr 4, i gotowe
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni