3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Genueński sos pesto


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 30 gsera pecorino, pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g liści bazylii
  • 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć orzeszki piniowe, czosnek, liście bazylii i wlać oliwę z oliwek, rozdrobnić 20 s/obr. 7.
    3. Dodać sól i rozdrobniony ser, wymieszać 20s/obr.4. Podawać jako sos lub przełożyć do słoiczka.


10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepis super! Co do soli to

    Zgłoszony przez anna_maria na września 25, 2015 at 07:54.

    przepis super! Co do soli to wszystko zależy od użytego sera. Oliwy rzeczywiście można dodać mniej wg upodobań. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie jest za dużo

    Zgłoszony przez DaMa na sierpnia 3, 2014 at 19:33.

    Jak dla mnie jest za dużo oliwy, o około 20%, bo zbiera się na wierzchu słoiczka i stoi tam. Na drugi raz dam więc 120 g oliwy.

    Ponieważ wolę mniej słone potrawy, to dałam jej tylko szczyptę i sos jest dostatecznie słony. Poza tym - świetny przepis. Gratuluję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Jest super do makaronu,

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 28, 2012 at 13:26.

     Jest super do makaronu, czesto robie. Mozna tez bezposrednio zmiksowac parmezan+pecorino+orzeszki+czosnek+bazylia: 20 sek /obr 7; dodac olej i sòl: 20 sek /obr 4, i gotowetmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze