Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 50 gramów rodzynek
- 100 gramów owocòw kadryzowanych pokrojonych w drobna kostke
- 1 jajko kurze, duze lub 2 male
- 1/2 cytryny, skòrka
- 100 gramów mąki
- 25 gramów wina białego wytrawnego
- 50 gramów cukru
- 25 gramów soku pomarańczowego
- 1 szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier i skòrke: 10sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki na ciasto: 30-40sek / "Obroty wsteczne" / obr 3. Klasc porcje na rozgrzany tluszcz ( 1 lyzeczka - 1 porcja), osuszyc, posypac cukrem pudrem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam,bardzo dobre.tutaj
Polecam,bardzo dobre.tutaj robià czèsto z utartymi jablkami! A frittelle to tak jak piszesz to zkrzyzowanie racuchòw z pàczkami tyle ze male.
:bigsmile: ;) Fritto po
Fritto po wlosku, to smazone, frittelle, to jakby to przetlumaczyc..... smazone placuszki, racuszki, cos w tym rodzaju..... Zamiast sie produkowac po polsku z calym tlumaczeniem, wpisalam bezposrednio po wlosku, latwiej i kròcej A na frittelle zapraszam Elu Zrobilam polowe porcji, bo byloby za duzo, ale mozna zrobic cala, podwajajac skladniki, dajac 3 jajka sredniej wielkosci
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ładna nazwa: Friltelle
Ładna nazwa: Friltelle Kusisz mnie Verciu następnym przepisem Teraz mam dylemat Ale chyba wypróbuję.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/