3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki Dukana


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 3 żółtka
  • 1,2 jogurtu naturalnego, 300 g
  • 1łyzeczka slodzika
  • 1 łyżeczka octu
  • szczypta soli
  • 9 łyżek otrębów owsianych, zmielonych
  • 1 łyzka skrobii kukurydzianej
  • 6
    15min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 9 łyżek otrębów zmiksować w Blokada naczynia miksującego czas 10 sek / obr .10 Dodac wszystkie skladniki  i wymieszać w Blokada naczynia miksującego czas 2 min Ciasto  Wyrobione ciasto przelozyć na stolnice z placka wycinac paseczki szerokości 5 cm formowac jak faworki  przełożyć na blache wylożoną papierm do pieczenia i piec w piekarniku 180 stopni do zarumienienia . Po upieczeniu posypać słodzikiem

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • To chyba miała być 1/2 jogurtu 300-gramowego

    Zgłoszony przez Adrijah na grudnia 19, 2016 at 19:10.

    To chyba miała być 1/2 jogurtu 300-gramowego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie miałam spytać - 300

    Zgłoszony przez beata.lisowska na stycznia 25, 2014 at 17:00.

    właśnie miałam spytać - 300 gr jogurtu czy 150 dodać ?????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie miałam spytać - 300

    Zgłoszony przez beata.lisowska na stycznia 25, 2014 at 17:00.

    właśnie miałam spytać - 300 gr jogurtu czy 150 dodać ?????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam.Nie wiem ,na ile

    Zgłoszony przez Marek Podlaskie na grudnia 8, 2011 at 10:37.

    Witam.Nie wiem ,na ile popełniłem błąd ,ale myślę ,że bujna wyobraźnia sprawia ,że przepsy  wychodzą tylko piszącym. Myslę,że z takiej proporcji nie wyjdzie ,żadne ciasto do rozwałkowania ,tylko rzadziutkie ,jak na lane kluseczki. tmrc_emoticons.(( Mi po rpostu się nie UDAŁO.Szkoda ,tylko produktów i zmywania ,bo ciasto lepi się ,jak miodek .Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze