3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

faworki albo chrust


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżka spirytusu
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki masła
  • 1,5 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Faworki albo chrust
  1. 1.Do naczynia miksującego wkładamy masło, cukier, żółtka. Zakładamy motylek i ucieramy 2min/obr.4.

    2. Dodajemy śmietanę, spirytus,sól mieszamy 10s/obr.4.

    3. Wyciągamy motylek. Wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto 2min/Ciasto

    4. Odkrawamy kawałek ciasta i wałkujemy bardzo cienko ! Tniemy na 8-10 cm długości paski, robimy podłużne nacięcie , przewijamy.

    5. Smażymy na niezbyt silnum ogniu z obu ston na złoty kolor.

    6. Posypujemy cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Im cieniej rozwałkowane ciasto tym chrust jest lepszy, bardziej kruchy tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy