3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

EKSPRESOWY Piaskowiec z ajerkoniakiem i owocami


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 190 g mąki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 160 g mąki ziemniaczanej
  • 4 jaja kurze
  • 180 g likieru ajerkoniaku
  • 300-400 g owoców (jagody, borówki, morele, truskawki do wyboru)
  • szczypta soli
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

lukier

  • 80 g cukru pudru
  • 40 g MT ajerkoniaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy masło (miękkie), cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli mieszamy 30sek./obr.4.

    2. Dodajemy jaja i mieszamy 30 sek./obr.4.

    3. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia ucieramy 30 sek./obr.4.

    4. Na koniec wlewamy ajerkoniak i mieszamy 30 sek./obr.4.

    5. Ciasto wylewamy do baszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posypujemy owocami.

    Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach .

    Ciepłe ciasto polewamy lukrem mieszamy cukier puder z ajerkoniakiem 20 sek./obr.3.

    SMACZNEGO!!!!

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Polecam ciasto jest pyszne.

Z tej porcji w przepisie wychodzi blaszka 36X25.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto rzeczywiście

    Zgłoszony przez Agtatka na lipca 3, 2013 at 14:48.

    Ciasto rzeczywiście błyskawiczne w wykonaniu. Nie wiem czemu, ale ajerkoniak nie był w ogóle wyczuwalnytmrc_emoticons.( No i niestety mnie też nie wyrosło za bardzo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Dzieki ..biore sie za

    Zgłoszony przez malagonia750 na czerwca 17, 2013 at 08:37.

     Dzieki ..biore sie za pieczenie... Cooking 7

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeśli chodzi o owoce zawsze

    Zgłoszony przez Kamcia771 na czerwca 16, 2013 at 19:04.

    Jeśli chodzi o owoce zawsze dodaję do tego ciasta owoce świeże nie z puszki.

    Blaszka 25x36 cm. Taka standardowa prostokątna blaszka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam nie wiem jak to

    Zgłoszony przez Kamcia771 na czerwca 16, 2013 at 18:58.

    Przepraszam nie wiem jak to się stało, że nie zamieściłam jaka ilość proszku do pieczenia.

    Jedną czubatą łyżeczkę. 

    Już poprawiam. Pozdrawiam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglada smacznie ..a ile

    Zgłoszony przez malagonia750 na czerwca 16, 2013 at 10:52.

    Wyglada smacznie ..a ile proszku do pieczenia/????? tmrc_emoticons.~

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre.

    Zgłoszony przez hamalii8@interia.pl na listopada 15, 2012 at 20:48.

    Ciasto bardzo dobre. (wszystkim smakowało bo ostre)

    Proszę podać ile dać proszku do pieczenia i na jakiej wielkości blaszki piec oraz czy owocami mogą byś odcedzone brzoskwinie z puszki. Nie wiem czy dalam od[powiednią ilość ajerkoniaku (180g). Acha jeszcze jedno ; ciasto nie wyrosło mi tak jak na zdjęciu  tmrc_emoticons.~ 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bardzo prosty i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 27, 2012 at 17:15.

    Przepis bardzo prosty i rzeczywiście ekspresowy Cooking 1  a ciasto jest pyszne Big Smile Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest " smaczny" ;) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 27, 2012 at 15:12.

    Przepis jest " smaczny" tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wypròbuje napewnoBig Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze