Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
orzechy ziemne (solone i niesolone)
- szklanka orzechy ziemne
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Od kilku miesięcy za mną chodzi,skrada się na sklepowych półkach i kusi....niektóre ma nawet na ubranku napis LIGHT i myśli, że się skuszę.Owszem, ale nie wezmę go ze sklepu, sama sobie zrobię - DOMOWE MASŁO ORZECHOWE Użyłam szklanki orzeszków solonych i szklanki niesolonych. Do mielenia używałam Thermomixa. Czas mielenia - 1 minuta! Obroty 7-8.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej informacji zapraszam na //quchniawege.blogspot.com/2012/07/domowe-maso-orzechowe.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzjuż nie kupie sklepowego super
już nie kupie sklepowego super
Super
Super
Czy z orzechów włoskich też
Czy z orzechów włoskich też wyjdzie dobre masło?
Pyszne
Pyszne
Zapisuje do wypróbowania
Zapisuje do wypróbowania
W życiu nie jadłam lepszego
W życiu nie jadłam lepszego masła orzechowego. Moja rodzina też nie. Cała porcja zniknęła w dwa dni
Super. Sklepowego juz wiecej
Super. Sklepowego juz wiecej nie kupie.
Masełko rewelacja. Lepszego
Masełko rewelacja. Lepszego naprawdę nie jadłam. Polecam w 100 %!!!!!!!!!!
Bardzo dobre,dodaję orzechy
Bardzo dobre,dodaję orzechy łuskane,trochę dosalam i dosładzam ksytlitolem,dla mnie super
Bardzo smaczne.Doskonale
Bardzo smaczne.Doskonale nadaje się posmarowania małych krakersów,na wierzch kawałeczek świeżego ogórka i przekąska do piwa gotowa.
Masło przepyszne !!!! Ja
Masło przepyszne !!!! Ja dodałam jeszcze orzechy nerkowca I migdaly
witam,takie masło trzyma się
witam,takie masło trzyma się w tem.pokojowej i w każdej chwili nadaje się do użytku,to jak z nutellą jak wsadzimy ja do lodówki stwardnieje i cięzko ja potem rozsmarować chyba ze lubi się taką twardszą konsystencje,a co do długości przechowywania to nie ma się co martwić bo w tępie jakim zniknie na pewno nic się nie stanie *zepsuje itp . pozdrawiam
Ile czasu można przechowywać
Ile czasu można przechowywać takie masło i czy trzeba trzymać w lodowce?
Polecam, bo doskonale pasuje
Polecam, bo doskonale pasuje do pieczywa maślanego. Wierzch można dodatkowo posmarować dżemem lub miodem i wtedy otrzymamy słodką wersję.
Bardzo dobre, łatwe i szybkie
Bardzo dobre, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zrobiłam z puszkowych solonych i niesolonych. Następnym razem spróbuję zmiksować takie obierane z łupin i dosolić samej, bo jednak te solone z puszki mają dodatek oleju, z którego warto zrezygnować.
Masełko genialne, robię już
Masełko genialne, robię już jakiś czas i zajadam się nim jak tylko chce mi się słodkiego
Robię ze szklanki orzechów solonych i szklanki niesolonych.
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Za mną również się
Za mną również się skradało... i teraz mam ! Swoje własne, osobiste, prywatne !
Dzięki za przepis
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Masełko
Masełko fantastyczne!!!!dokładnie, nie trzeba nic dodawać, tylko cierpliwie utrzeć i wychodzi gładziutkie masełko! dziękuję za przepis!
Bardzo dobry przepis. Nie
Bardzo dobry przepis. Nie trzeba nic dodawać - cukru ani oleju, jak jest w przepisie z książki - i mamy pyszne, jednoskładnikowe masło orzechowe, bez chemicznych "ulepszaczy"
Czyli co ... orzeszki i
Czyli co ... orzeszki i kostka masła, 30 sek i jest?
ja jeszcze dodaje troszkę
ja jeszcze dodaje troszkę stevi w płynie i jest jak dla mnie doskonały
Prosty do wykonania
Prosty do wykonania przepis,tylko 2 rodzaje orzeszków i Tm i gotowe,wystarczy czas 30sek. przy tych obrotach.Polecam
katrinaikarina