3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip jogurtowy z warzywami i ziołami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

dip jogurtowy

  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżeczki przyprawy TZATZIKI
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duży jogurt grecki
  • 6 Rzodkiewek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/3 pęczka pokrojonego koperku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
    Dip
5

Przygotowanie

    dipu jogurtowego z wzrywami i ziołami
    • pokrojone na pół rzodkiewki i ogórki siekam poz.6 przez 6 sekund- przy pomocy łopatki zgarniam posiekane warzywa
    • dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek
    • wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy,sól,TZATZIKI,oregano, zioła prowansalskie oraz majonez i jogurt
    • mieszam wszystko przez ok.10 sekund poz.3
    • dobrze odstawić dip do lodówki na ok.30 min. Nie warto jednak przetrzymywać dipu zbyt długo ponieważ rzodkiewka na drugi dzień może zabarwić jogurt na czerwono.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Więcej zdjęć na blogu:

//alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/08/dip-jogurtowy-z-warzywami-i-zioami.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy