Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
dip jogurtowy
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 2 łyżeczki przyprawy TZATZIKI
- 4 ząbki czosnku
- 1 duży jogurt grecki
- 6 Rzodkiewek
- 4 ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/3 pęczka pokrojonego koperku
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek
- wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy,sól,TZATZIKI,oregano, zioła prowansalskie oraz majonez i jogurt
- mieszam wszystko przez ok.10 sekund poz.3
- dobrze odstawić dip do lodówki na ok.30 min. Nie warto jednak przetrzymywać dipu zbyt długo ponieważ rzodkiewka na drugi dzień może zabarwić jogurt na czerwono.
dipu jogurtowego z wzrywami i ziołami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Więcej zdjęć na blogu:
//alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/08/dip-jogurtowy-z-warzywami-i-zioami.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz