Składniki
6 słoik/słoiki/słoików
Deserek jabłkowo-gruszkowy
- 3 duże słodkie jabłka, obrane ze skórki i bez gniazda nasiennego
- 5 dyżych dojrzałych gruszek, obrane ze skórki i bez gniazda nasiennego
- 1/2 łyżeczki cynamonu, wprowadzamy po 10 miesiącu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia i rozdrobnić 5s/obr.4.
Gotować 20min/90st.C/"Obroty wsteczne" /obr.2.
Przełożyć do wyparzonych wcześniej słoiczków.
Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.Najlepsze są słoiczki po koncentracie pomidorowym, musztardzie i chrzanie, ponieważ da się je dobrze zkręcić.
Nie polecam słoiczków po daniach dla dziecie, niestety ciężko je poprawnie zakręcić.
Deserku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Deserek ma kawałki owoców, jeśli dziecko jeszcze nie jest na etapie gryzienia to miksujemy całość po ugotowaniu 20s/obr.6.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMoje 8 miesieczne dziecko uwielbia, jako dodatek...
Moje 8 miesieczne dziecko uwielbia, jako dodatek do kaszy. Polecam!
Jabłka i gruszki muszą być bardzo dobre w...
Jabłka i gruszki muszą być bardzo dobre w smaku, czyli słodko kwaśne i pachnące, wówczas uzyskamy dobry deser