3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Deser czary mary


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Deser czary mary

  • 200 g wiórki kokosowe
  • 200 g margaryny, 1 kostka
  • 2-3 łyżki kakao
  • 250 g cukru kryształu, 1 szklanka
  • 250 g kaszy manny, 1 szklanka
  • 1 litra mleko 3,2%
  • 200 g żurawiny, suszonej
5

Przygotowanie

    Deser czary mary
  1. 1 litr mleka, paczkę margaryny oraz szklankę cukru zagotować 11 min / obr. 3

  2. Dodać szklankę kaszy manny i gotować według przepisu na opakowaniu (w moim przypadku 3-4 min) / obr 4. Dodać bakalie i dobrze wymieszać 15s / obr. 3. Połowę deseru przekładamy do pucharków. 

  3. Do pozostałej masy dodajemy kakao i mieszamy 15s / obr 4. Kakaową masę deseru przekładamy do pucharków.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do deseru można dodać różne bakalie (lub zwiększyć ilość, wtedy deser należy wymieszać kopystką).

Deser można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Deser można przerobić na ciasto. Wystarczy w formie ułożyć herbatniki i wylać na nie masę deseru. Po zastugnięciu  powstanie ciasto. 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • W weekend może zrobię ten przepis jeszcze raz i...

    Zgłoszony przez Kocica na marca 19, 2017 at 18:28.

    W weekend może zrobię ten przepis jeszcze raz i opiszę dokładniej. Nie jestem tutaj tak czesto jak kiedyś ... Mam 2 etaty i 2 letnie dziecko więc proszę o wyrozumiałośc Smile

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam, czy wlasciciel

    Zgłoszony przez Seni na stycznia 4, 2016 at 15:51.

    witam, czy wlasciciel przepisu obecny?

    od maja nie ma odpowiedzi na pytania...

    szukalam przepisu z mlekiem bo mam duzo i musze wykorzystac i ten znalazlam...ale tez sie boje znowu go robic bo opis slaby...

    da sie go poprawic?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka temp

    Zgłoszony przez zipvirgin na września 29, 2015 at 16:07.

    jaka temp gotowania???????????????????????????????????????????????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok zrobilam przepis i pomysl

    Zgłoszony przez Seni na maja 1, 2015 at 15:35.

    ok zrobilam przepis i pomysl fajny,ale nic w sumie poza tym mnie nie powalilo na nogi tmrc_emoticons.(1. za gesty (uzywalam blyskawiczna kasze manna)

    2.za slodkie -ja i tak dalam mniej jak zwykle a do tego bakalie oddaja slodycz (mozna napisac dac mniej cukru)

    3.opis tragiczny! nie opisalas dobrze,ile temp przy gotowaniu, kiedy wsadzic kopystke(gotowalam bez! bo dopiero na koncu ja zauwazylam,ze bedzie potrzebna (dobrze,ze blyskawiczna kasza bo pewnie by sie kluchy porobily) 

    serio bardzo haotyczny opis tmrc_emoticons.(

    Moze zrobie jeszcze raz,ale musze mnostwo poprawek zastosowac...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robie wlasnie przepis i nie

    Zgłoszony przez Seni na maja 1, 2015 at 14:52.

    robie wlasnie przepis i nie pisze ile temp-pisze zagotowac...hmmm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robie zobacze co wyjdzie i

    Zgłoszony przez Seni na maja 1, 2015 at 11:47.

    robie tmrc_emoticons.) zobacze co wyjdzie i dam znac tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze