3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

czerwona porzeczka - dżemik


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

  • 250 g cukru, zdrowiej trzcinowy
  • 1 łyżeczek agaru, do zagęszczenia
  • 1000 g czerwonej porzeczki
  • 6
    18min
    Czas całkowity 18min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    dżemik z czerwonej porzeczki
  1. owoce wrzucić do naczynia miksującego z cukrem 1min/ obr. 6

    nastawić 18min Waroma /obr 2

    nałożyć koszyczek , bo bedzie pryskać

    4 słoiki 300ml z pasteryzować , pokrywki przetrzeć spirytusem. wlać gorace , zakręcić i odwrócić do góry dnem, aż ostygnie .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

podczas miksowania uzyj miarki, podczas waromy koszyczka.

co do słoików Polecam chińskie słoiki próżniowe , po dezynfekcji i sparzeniu szklanej pokrywki wrzadkiem ( wazne , bo plastikowa pozagniatana uszczelka prostuje sie i podczas równomiernego wciskania do słoika perfekt uszczelnia. Kisze w nich ogórki, kapusę, grzybki marynowane i dżemy . Chińskie, a świetne, ale trzeba dobrze odkazić.
ABY uzyskać GALARETKĘ trzeba przetrzeć owoce przez sito , NIE MIKSUJCIE pestek , bo dżemik będzie gorzki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • nie miksujcie pestek, sprawdziłam - dżem...

    Zgłoszony przez Lamka na lipca 29, 2017 at 23:18.

    nie miksujcie pestek, sprawdziłam - dżem gorzknieje

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na samym końcu  agar nie musi

    Zgłoszony przez Lamka na lipca 17, 2015 at 18:11.

    na samym końcu  agar nie musi sie gotować

     

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A agar kiedy dodajemy?

    Zgłoszony przez Liskova na lipca 17, 2015 at 10:09.

    A agar kiedy dodajemy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze