Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
- 250 g cukru, zdrowiej trzcinowy
- 1 łyżeczek agaru, do zagęszczenia
- 1000 g czerwonej porzeczki
-
6
18min
Czas całkowity 18minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
- owoce wrzucić do naczynia miksującego z cukrem 1min/ obr. 6
nastawić 18min Waroma /obr 2
nałożyć koszyczek , bo bedzie pryskać
4 słoiki 300ml z pasteryzować , pokrywki przetrzeć spirytusem. wlać gorace , zakręcić i odwrócić do góry dnem, aż ostygnie .
dżemik z czerwonej porzeczki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
podczas miksowania uzyj miarki, podczas waromy koszyczka.
co do słoików Polecam chińskie słoiki próżniowe , po dezynfekcji i sparzeniu szklanej pokrywki wrzadkiem ( wazne , bo plastikowa pozagniatana uszczelka prostuje sie i podczas równomiernego wciskania do słoika perfekt uszczelnia. Kisze w nich ogórki, kapusę, grzybki marynowane i dżemy . Chińskie, a świetne, ale trzeba dobrze odkazić.
ABY uzyskać GALARETKĘ trzeba przetrzeć owoce przez sito , NIE MIKSUJCIE pestek , bo dżemik będzie gorzki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedznie miksujcie pestek, sprawdziłam - dżem...
nie miksujcie pestek, sprawdziłam - dżem gorzknieje
Lamka
na samym końcu agar nie musi
na samym końcu agar nie musi sie gotować
Lamka
A agar kiedy dodajemy?
A agar kiedy dodajemy?