3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżemik poezja smaku :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g jabłek
  • 500 g truskawek
  • 500 g cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 3 łyżeczki galaretki truskawkowej - 30g
  • 1 cukier waniliowy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w kawałki i wlożyć do naczynia - zmiksować, czas 10 sek, obr.3 za pomocą kopystki. Następnie dodać truskawki pokrojone na pół, cukier, cukier waniliowy i gotować - czas 15 min, temp.100 st, obr.2,5. Po 10 minutach zdjąć miarkę i gotować bez przykrycia.

    2. Następnie dodać połamaną czekoladę, wiórki, galaretkę i sok z cytryny i gotować jeszcze przez 5 minut w temp.180 st, poz.2 bez zakładania miarki.

    3. Przelać do słoiczków gorący dżemik, zakręcić i postawić na chwilkę do góry dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mi wyszło 6 słoiczków takich

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 6, 2012 at 11:15.

    Mi wyszło 6 słoiczków takich od koncentratu pomidorowego (one mają po 210g) i miseczkatmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nidgy nie robiłam dżemu z

    Zgłoszony przez Anna500 na czerwca 6, 2012 at 09:56.

    Nidgy nie robiłam dżemu z dodatkiem czekolady i wiórek, muszę koniecznie spróbowaćtmrc_emoticons.D napewno jest pysznytmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile słoiczków wychodzi z tej

    Zgłoszony przez wrochenka na czerwca 5, 2012 at 18:46.

    Ile słoiczków wychodzi z tej proporcji? Takich max 280g 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja powiem szczerze nigdy nie

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 5, 2012 at 08:17.

    Ja powiem szczerze nigdy nie używałam, jak już to żel-fixu. Czasami owoce wymagają użycia specjalnego zagęstnika, ale jak nie potrzeba to sam cukiertmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D teraz zagęściłam czekoladą i galaretkątmrc_emoticons.;)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, agar agar nie, ale

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 4, 2012 at 23:44.

    Gabrysiu, agar agar nie, ale pektyne tak, kiedys. Nie mam zastrzezen, wychodzily mi dzemy i marmoladki, palce lizactmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p . Obecnie prawie nie uzywam, z TM ,w zasadzie, nie mam takiej potrzeby. Nie mam problemòw z zageszczaniem. Problem byl z dlugim gotowaniem i mieszaniemtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Teraz problemu nie maBig Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, Veronika, czy

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 4, 2012 at 23:04.

    Magi, Veronika, czy stosowałyście kiedyś do zagęszczania dżemów zagęstnik zwany agar-agar lub pektyną jabłkową? Jak to oceniacie w przetworach?  Czy lepsze od żel-fixu?tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Konsystencja jest normalna

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 4, 2012 at 19:22.

    Konsystencja jest normalna jak konfiturka, nie gęstnieje mocno i jest bardzo dobra tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Slodkie:p :p   Dobre:p :p   W

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 4, 2012 at 18:58.

    Slodkietmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p   Dobretmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p   W sam raz dla mnie i moich lakomczuchòwtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Powiedz mi tylko jaka bedzie miala konsystencje??? Z czekolada bardzo stezeje czy tak sredno, normalnie?tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) 

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze