3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem ze śliwek z pieprzem


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

dżem

  • 1 czubate łyżeczki agaru
  • 1000 g śliwek, dojrzałe, słodkie
  • 250 g cukru
  • 1/2 płaskie łyżeczki do herbaty pieprz czarny
  • 6
    40min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. śliwki wypestkować i podzielić na połówki

    dodać cukier, pieprz i agar

    zmiksować 7sek obr.7

    Gotować 15 min 100st. obr 2

    Gorący dżem przelać do wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcić wieczka.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Już nie mogę doczekać się

    Zgłoszony przez Misha na sierpnia 18, 2015 at 22:19.

    Już nie mogę doczekać się kiedy kupię śliwki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię przetwory na ostro.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:46.

    Lubię przetwory na ostro. Może masz fajny przepis na śliwki/ gruszki w całości w occie itp.?Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • itam. Ja nie przygotowywałam

    Zgłoszony przez joawis1647 na października 6, 2013 at 21:13.

    itam. Ja nie przygotowywałam dżemu bez agaru ale chyba można / patrz poprzedni wpis/. Śliwki mają w sobie dużo

    pektyny więc bez agaru też może sie udać. Pozdrawiam : tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy bez agaru moze byc?

    Zgłoszony przez agulinka na października 4, 2013 at 22:50.

    czy bez agaru moze byc?

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiła, ,rzeczywiście bardzo

    Zgłoszony przez smoczek na września 28, 2013 at 12:32.

    Zrobiła, ,rzeczywiście bardzo dobry, dodałam troche mniej cukru i gotowałam dłużej i jest dzięki temu gęściejszy (nie dodawałam agaru).

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mnie się nie podoba. Podany

    Zgłoszony przez iwona0312 na września 23, 2013 at 20:37.

    A mnie się nie podoba.


    Podany przepis jest niedokładny i napisany byle jak.


    Ktos kto robi przetwory po raz pierwszy nie dowie się, że napełnione słoiki nalezy odwrócic do góry dnem na kilka minut.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry pomysł. Jestem za

    Zgłoszony przez joawis1647 na września 17, 2013 at 16:10.

    Dobry pomysł. Jestem za kreatywnością. Wypróbuję.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałabym kakao i smakuje jak

    Zgłoszony przez Ewa Krason na września 17, 2013 at 16:03.

    Dodałabym kakao i smakuje jak czekolada czili .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z pieprzem? jeszcze nie

    Zgłoszony przez smoczek na września 17, 2013 at 10:19.

    Z pieprzem? jeszcze nie robiłam .Ciekawy przepisik tmrc_emoticons.) Do wypróbowania.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawe połączenie dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na września 16, 2013 at 21:23.

    Ciekawe połączenie tmrc_emoticons.) dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Lidko! Niestety nie mam

    Zgłoszony przez joawis1647 na września 16, 2013 at 12:54.

      Lidko! Niestety nie mam przepisu na gruszki. Natomiast dżem nie jest ostry. Ma tylko intensywniejszy smak. Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak dobrego dżemu  jeszcze

    Zgłoszony przez bernarda na września 16, 2013 at 09:09.

    Tak dobrego dżemu  jeszcze nie nie jadłam Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze