Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
1000g marchwi
- 1 galaretka cytrynowa
- 100 g cukru
- 2 cytryny - sok, oraz starta z nich skórka
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Marchew obrać, pokroić na kawałki, rozdrobnić 10s/obr5. Zebrać kopystką ze ścianek rozdrobnioną marchew.
2. gotować 35min/100st/obr 2 z nałożonym koszyczkiem na pokrywie,
3. W rzucić pozostałe składniki 10min/100st/obr 2
4. Zmiksować przy nałożonej miarce 2min/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10
5. Przełożyć gorące do słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem na ok.20 minut.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNa pewno wykorzystam przepis
Na pewno wykorzystam przepis
może zadam dziwne pytanie,
może zadam dziwne pytanie, ale czy jakaś woda do tego wchodzi??
ciekawy przepis ,
ciekawy przepis , marchewkowego dżemu jeszcze nie robiłam napewno wypróbuję
Dobrze zamknięty można
Dobrze zamknięty można przechowywać jak każdy inny. Stosujęgo do kanapek, do mięsa zamiast żurawiny oraz do bezpośredniego wyjadania ze słoiczka. Pycha. Smakuje całej mojej rodzince. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Zaintrygował mnie ten
Zaintrygował mnie ten przepis!
Lubię mieć pod ręką dżemy,tak na wszelki wypadek
Dlatego jestem ciekawa jak długo mogą być przechowywane ?