3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto rabarbarowe z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto kruche

  • 185g g masła lub margaryny
  • 3szt porcje zòltka, sztuki
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80g g cukru pudru, zrobionego w TM
  • 100 g cukru
  • 120g g masła lub margaryny
  • 1 łyżek gęstej śmietany
  • 1kg kawałki rabarbaru pokrojonego na kawałki, umytego i obranego
  • 6 łyżek cukru
  • powidła śliwkowe
  • 185g mąki pszennej, na kruszonkę
  • 350g g mąki pszennej, składniki na ciasto kruche do
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    ciasto podstawowe
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

powidła można zastąpić dżemem truskawkowym .


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo przepraszam ale

    Zgłoszony przez iwa1975 na stycznia 21, 2014 at 13:22.

    bardzo przepraszam ale pierwszy raz bywa trudny i nie wiem dlaczego nie dodał się opis wykonania 

    zamieszczam wiec go ponizej

    ciasto podstawowe

    rozgrzac piekarnik do 180st C grzanie góra-~dół

    wszystkie składniki umieścic w garnku TM Closed lid 40sec/obr.5 wyrabiać przy pomocy kopystki. przelożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. wymiary formy ok 33x24cm  wstawic do piekarnika nagrzanego i podpiec az sie lekko zezłoci ok 20min..w tym czasie rabarbar oczyscic ,pokroic na kawaleczki ok 2-3 cm i poddusic na suchej patelni ok 3-4 min w tym czasie posypac 6 łyzkami cukru..jesli bedzie duzo soku odlac -moze byc na kompocik. ciasto upieczone i lekko wystudzone posmarowac powidłami i wyłożyc podduszony rabarbar.

     

     

     

    kruszonka

    składniki na kruszonkę umieścić w garnku i zmieszać Closed lid 20s/obr.6. posypac nią ciasto i piec az się zezłoci ok 20min po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

     

    czas wykonania w sumie 1h razem z pieczeniem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze