3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto miodowo-orzechowe Ulki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 kawałek/kawałki/kawałków

  • Ciasto:
  • 50 dag.mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 3 jajka
  • 20 dag.cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżkiciepłego mleka
  • 1 łyżka sody
  • Krem:
  • 250 g margaryny
  • 500 g.mleka
  • 30 g.mąki ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g cukru
  • 30 dag.orzechów
  • 10 dag.cukru
  • 14 dag.masła
  • 3 łyżki miodu
  • dżem z czarnej porzeczki
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Do naczynia włożyc wszystkie składniki na ciasto i wyrabiac 2-3 min.obrCiasto.Ciasto podzielic na 3 częsci , 2 cześci upiec pojedyńczo  w nagrzanym piekarniku 180* C ok. 20 min , zapiec na złoty kolor.Posiekane orzechy , masło , cukier i miód smażyc na patelni, na małym ogniu wyłożyc na trzecią częśc nie upieczonego placka i zapiec na złoty kolor.

    Krem:

    Z podanych skladników gotujemy budyń ok.5 min 100*C obr.poz.2 (motylek). Po wystudzeniu ucieramy z kostką margaryny na puszystą masę 

    Kolejnosc placka:

    Spód bez orzechów-krem-dzem z czarnej porzeczki-spód bez orzechów-krem-dżem-spód z orzechami

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ciasto bardzo bardzo dobre,co do kremu wolę inny.

    Zgłoszony przez anna-a na grudnia 22, 2018 at 08:49.

    ciasto bardzo bardzo dobre,co do kremu wolę inny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mysle, ze warto byloby zmienic w przepisie...

    Zgłoszony przez Moniki na kwietnia 15, 2017 at 18:57.

    Mysle, ze warto byloby zmienic w przepisie wszystkie dag na gramy (TM odwaza gr). Rowniez warto byloby napisac jak rozprowadzic ciasto na forme, bo graniczy to niemal z cudem. Ciasto jednakze pyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też chciałabym wiedzieć jak utrzeć margarynę...

    Zgłoszony przez B3girl na listopada 11, 2016 at 20:15.

    Też chciałabym wiedzieć jak utrzeć margarynę bo jeszcze tego w TM nie robiłam. Z motylkiem czy bez? Jakie obroty?

    Ciasta już mam upieczone, budyń ugotowany, do jutra sobie spokojnie wystygnie i jutro ucieranie i przekładanie. Zapowiada się bombowo tmrc_emoticons.) Big SmileLoveCool

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYCHA!!! PYCHA!!! Wygląda i

    Zgłoszony przez Tynka na grudnia 30, 2011 at 12:19.

    PYCHA!!! PYCHA!!! Wygląda i samkuje wspaniale, gorąco polecam tmrc_emoticons.D

    Tynka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyyyyyszne, palce

    Zgłoszony przez kamolek na grudnia 28, 2011 at 11:01.

    Big Smile Ciasto pyyyyyszne, palce lizać! Wygląd też rewelacja! Wysokie, przekładane, lepsze w smaku niz tort! Jedyny minus, ze zle sie naklada na blaszke, bo jest klejące, ale nie dodawajcie mąki, bo tak ma być! WARTO je upiec. DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozumiem, że margarynę można

    Zgłoszony przez porcupine na października 12, 2011 at 12:56.

    Rozumiem, że margarynę można utrzeć też w Blokada naczynia miksującego? Jakie parametry?

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze