Składniki
24 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto ucierane z jagodami
- 180 gramów cukier kryształowy
- 1 opakowania cukier waniliowy
- 250 gramów mąka pszenna - tortowa
- 125 gramów margaryna
- ok. 1 litra jagód
- 4 jajka
- 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
45min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.Nagrzać piekarnik do 200 * C
Do naczynia wsypać TM wsypać cukier i cukier waniliowy zemleć 15 sek obr.poz.10
Dodać margarynę, jajka , ucierać ok. 1 min obr.poz.4
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenie wymieszać ok. 1 min obr.poz.4-6
Ciasto przełożyć na blachę i posypac jagodami.
Piec ok. 40 min temp.180*-200* C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Po upieczeniu ciasto można posypac cukrem pudrem.
Smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsuper ciasto, pyszne i łatwe do wykonania
super ciasto, pyszne i łatwe do wykonania
moje jagody nie rozeszly sie
moje jagody nie rozeszly sie tak ladnie po ciescie jak na zdjeciu,wszystkie zostaly na gorze,ciasto bylo dosc geste ze nie chcialo wyjsc z termomixa ;D ale jesli chodzi o smak to stawiam 5
do zrobienia
do zrobienia