Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
- 110 g oleju
- 90 g jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki suchego maku
- 2 duże jajka
- 2 banany
- 245 g mąki ryżowej
- 130 g cukru
-
6
40min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. banany rozdrobnić 5 s/obroty 5
2. dodać pozostałe składniki, wymieszać 30 s/obroty 5
3. przelać do formy (u mnie forma na babkę) i piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180C
uwaga: mąkę ryżową uzyskałam ze zmielenia ryżu (1 min/obroty 10), można ją też zastąpić mąką pszenną
cukier można zastąpić 140 g miodu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre dietetyczne
Bardzo dobre dietetyczne ciasto. Przepis fajny, tylko piekłam 50 min, bo po 40 jeszcze nie było gotowe.
Pycha, pycha, pychotki,
Pycha, pycha, pychotki, pyszności
Ciasto pyszne. Mąkę zrobiłam
Ciasto pyszne. Mąkę zrobiłam z ryżu brązowego a zamiast formy babki upieklm w mini tortownicy o srednicy 18cm. Nie wiem czy to przez ryż naturalny czy formę ale czas pieczenis wydłużylam do 55min bo wczesniej patyczek był mokry. Dziękuję za przepis
bardzo dobre, wilgotne, czuć
bardzo dobre, wilgotne, czuć banany w całym domu
Pyszne
Pyszne[[wysiwyg_imageupload:2246:]]
Zrobiłem, czekam aż ostygnie
Zrobiłem, czekam aż ostygnie
Ciekawy przepis Wypróbuję w
Ciekawy przepis Wypróbuję w najbliższymczasie.