3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto bananowo-makowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

  • 110 g oleju
  • 90 g jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki suchego maku
  • 2 duże jajka
  • 2 banany
  • 245 g mąki ryżowej
  • 130 g cukru
5

Przygotowanie

  1. 1. banany rozdrobnić 5 s/obroty 5

    2. dodać pozostałe składniki, wymieszać 30 s/obroty 5

    3. przelać do formy (u mnie forma na babkę) i piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180C

     

    uwaga: mąkę ryżową uzyskałam ze zmielenia ryżu (1 min/obroty 10), można ją też zastąpić mąką pszenną

    cukier można zastąpić 140 g miodu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre dietetyczne

    Zgłoszony przez edytka_33 na lutego 8, 2016 at 08:04.

    Bardzo dobre dietetyczne ciasto. Przepis fajny, tylko piekłam 50 min, bo po 40 jeszcze nie było gotowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha, pycha, pychotki,

    Zgłoszony przez Limonka na października 8, 2015 at 19:27.

    Pycha, pycha, pychotki, pyszności  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne. Mąkę zrobiłam

    Zgłoszony przez annajedrzejczyk na stycznia 18, 2015 at 11:35.

    Ciasto pyszne. Mąkę zrobiłam z ryżu brązowego a zamiast formy babki upieklm w mini tortownicy o srednicy 18cm. Nie wiem czy to przez ryż naturalny czy formę ale czas pieczenis wydłużylam do 55min bo wczesniej patyczek był mokry. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre, wilgotne, czuć

    Zgłoszony przez rio31 na stycznia 6, 2015 at 21:19.

    bardzo dobre, wilgotne, czuć banany w całym domu tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na listopada 29, 2014 at 13:56.

    Pyszne[[wysiwyg_imageupload:2246:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłem, czekam aż ostygnie

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na listopada 29, 2014 at 11:43.

    Zrobiłem, czekam aż ostygnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis Wypróbuję w

    Zgłoszony przez jolla5 na listopada 25, 2014 at 12:07.

    Ciekawy przepis tmrc_emoticons.-) Wypróbuję w najbliższymczasie. 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze