Tu jesteś:
4
Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
- 130 g platki owsiane
- 130 g maka pszenna lub zytnia
- 130 g ziarna (slonecznik, sezam ,siemie lniane,pestki dyni)
- 1 czubate łyżeczki soli
- 50 g oleju
- 400 g woda
-
6
45min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Wszystkie skladniki wrzucamy do"Blokada naczynia miksującego" i mieszamy 10 sek"Obroty wsteczne" obroty4 .Powstale ciasto pozostawiamy na kilka minut do spuchniecia ,nastepnie wylewamy na blache wylozona folia aluminiowa wyrownujemy i wkladamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160-170 ,po tym czasie wykladamy z pieca i nacinamy porcjujac na kawalki ,nastepnie wkladamy spowrotem do piekarnika na ok20 min piekac az do suchosci
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMój sie piecze jestem
Mój sie piecze jestem ciekawa efektu
Efekt jest mega super ! Dzieki za przepis
Super przepis Takie domowe,
Super przepis Takie domowe, dietetyczne pieczywo chrupkie.
Bardzo smaczny i fajny
Bardzo smaczny i fajny przepis. Dodałam mąkę zytna oraz pestki dyni i słonecznika. Moze za krótko piekłam, bo chrupiące nie wyszło, ale takie miekkie też jest smaczne. następnym razem dodam rodzynki i żurawinę, bo lubię takie słodkie akcenty.
Dziekuje za przepis i polecam innym
Zobaczyłam i natychmiast
Zobaczyłam i natychmiast upiekłam. Bardzo smaczny, ale taką porcję wyleję następnym razem na dużą (piekarnikową ) blaszkę. Chlebek wyszedł grubawy i pierwsze pieczenie wydłużyłam o 10 minut.