Wyślij do wydruku
Chleb kukurydziany

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Chleb kukurydziany Przepis jest nieprzetestowany
przez Mahalia
utworzono: 16.03.2011 Zmieniono dnia: 29.11.2011
3

Składniki

  • 200 g mąki pszennej, chlebowej
  • 200 g mąki kukurydzianej, (użyłam grysiku kukurydzianego, L)
  • 100 gdrobnej mąki żytniej (użyłam typ 720, L)
  • 350 g wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 15 g świeżych drożdży, (lub 1 łyżeczka suszonych instant)
6
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31
9

Przygotowanie

Wszystkie składniki włożyc do naczynia miksującego i zagnieść ciasto czas 4min./Wsteczne/Interwał
Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić do wyrastania na 1,5-2 godziny. Ciasto powinno podwoić objętość.

Nastepnie podzielić ciasto na 2 części, przełozyc do keksówek i odstawić jeszcze na 1,5 godz. do wyrośnięcia.

Godzinę przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 225 st C.
Wstawić bochenki, na dno piekarnika wsypać ok. 1/4 szklanki kostek lodu.
Piec 25-35 minut, aż bochenki będą wyraźnie rumiane.

Ostudzić na kuchennej kratce.



5

Przygotowanie

Wszystkie składniki włożyc do naczynia miksującego i zagnieść ciasto czas 4min./Wsteczne/Interwał
Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić do wyrastania na 1,5-2 godziny. Ciasto powinno podwoić objętość.

Nastepnie podzielić ciasto na 2 części, przełozyc do keksówek i odstawić jeszcze na 1,5 godz. do wyrośnięcia.

Godzinę przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 225 st C.
Wstawić bochenki, na dno piekarnika wsypać ok. 1/4 szklanki kostek lodu.
Piec 25-35 minut, aż bochenki będą wyraźnie rumiane.

Ostudzić na kuchennej kratce.



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…