3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chłodnik


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 5 gałązek koperku, świeżego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1,5 łyżeczki soli
  • pieprz, do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g octu
  • 100 g Rzodkiewek, czerwonych
  • 400 g ogórków, obranych
  • 8 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g buraków, ugotowanych, obranych
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 15 s/obr. 5, następnie zmiksować30 s/obr. 10. Podawać na zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo...

    Zgłoszony przez susannaaa92 na czerwca 12, 2019 at 13:20.

    Rewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo jestem bardzo „octowa” ale jak ktoś nie lubi kwaskowatych potraw to lepiej dać 10g octu.Zarówno rozgrobniony jak i zmiksowany jest przepyszny😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny - jak dla mnie za duo pietruszki i octu

    Zgłoszony przez anneetta17 na czerwca 30, 2017 at 16:37.

    Smaczny tmrc_emoticons.-) jak dla mnie za dużo pietruszki i octu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo sprytny i szybki

    Zgłoszony przez mirka85r na czerwca 24, 2016 at 18:26.

    Bardzo sprytny i szybki przepis, zamiast śmietany dałam maślankę i kefir (pół na pół) oraz dałam też więcej buraczków. Wyszedł bardzo smaczny chłodnik, choć przyznam, że dodałam wcześniej przygotowaną obgotowaną papkę z buraczków i botwniki (przetartą w TM). Na pewno wypróbuję jeszcze ten oryginalny przepis bez gotowania. Dziękuję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny

    Zgłoszony przez gabi79 na czerwca 22, 2016 at 22:15.

    Przepyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez claudia.o. na czerwca 14, 2016 at 11:22.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo polecam, szczególnie z

    Zgłoszony przez 7van.krzysztof na czerwca 9, 2016 at 19:21.

    Bardzo polecam, szczególnie z duuużą ilością zieleniny. Ja dodałem też garść rukoli, a zamiast buraczków - botwinkę. Wszyscy jesteśmy królikami.   tmrc_emoticons.D

    Też jesteś bohaterem w swojej kuchni

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre, ale bez szału. Wedlug

    Zgłoszony przez pawbry na maja 27, 2016 at 20:23.

    Dobre, ale bez szału. Wedlug mnie zbyt duzo octu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam. Idealny i bardzo

    Zgłoszony przez Grace07 na sierpnia 16, 2015 at 22:15.

    Potwierdzam. Idealny i bardzo szybki w wykonaniu chłodnik. Zamiast śmietany dodałam podwójną porcję jogurtu naturalnego i nie miksowałam tylko poprzestałam na rozdrobnieniu składników.  Goście byli zachwyceni i uznali go za przebój imprezy zwłaszcza w tak upalnym dniu jak wczoraj.  Dzisiaj okazał się jeszce lepszy.  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idelne danie na upalne dni:)

    Zgłoszony przez GAga_pl na sierpnia 12, 2015 at 13:17.

    Idelne danie na upalne dnitmrc_emoticons.) Rzeczywiście wystarczy jedynie rozdrobnić.

    Pychaaaaa....

    GAga

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buraczki ugotowałam wczesniej

    Zgłoszony przez Sarah79 na lipca 27, 2015 at 22:26.

    Buraczki ugotowałam wczesniej w TM, z dodatkiem bulionu warzywnego i po przesudzeniu dodałam razem z wywarem. Pominełam rzodkiewkę. Wyszedł boski!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie przepadam za chłodnikami,

    Zgłoszony przez emetka na grudnia 4, 2014 at 22:39.

    nie przepadam za chłodnikami, ale ten mnie zachwycił tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najszybszy i najlepszy

    Zgłoszony przez matczakagnieszka123 na sierpnia 24, 2014 at 19:56.

    najszybszy i najlepszy chlodnik jaki jadlam,polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lepiej smakuje jeżeli zamiast

    Zgłoszony przez MirkaK na sierpnia 6, 2014 at 23:13.

    Lepiej smakuje jeżeli zamiast jogurtu doda się maślankę i nie należy miksować tylko rozdrobić. Składniki powinny być wyczówalne. Do pogryzienia. Zamiast octu dodałam trochę koncentratu buraczanego. Chłodnik uzyskał piękny buraczany kolor i smaczek.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja tylko rozdrobniłam,pycha

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na czerwca 6, 2014 at 19:24.

    Ja tylko rozdrobniłam,pycha tmrc_emoticons.),polecam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowo bardzo dobry ale ja

    Zgłoszony przez mmarta132 na sierpnia 3, 2012 at 18:37.

    Smakowo bardzo dobry ale ja nie miksowałam bo chłodnik się je z kawałkami buraczków i innych warzywek. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze