3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULION WARZYWNY DLA ALERGIKÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

BULION

  • 1 pełna łyżeczka suszonego lubczyku, (lub 1 duży listek świeżego lubczyku)
  • 10-15 g soli kamiennej
  • 20 g oliwy (jaką uważacie za dobrą)
  • 10-15 g natki pietruszki (liście i łodygi)
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli (przekrojonej na pół)
  • 30 g korzenia pietruchy (pokrojonego na kawałki)
  • 250 g cukinii (pokrojonej na kawałki)
  • 250 g marchewki (pokrojonej na kawałki)
  • 50 g wody
  • 6
    25min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego włożyć warzywa, rozdrobnić 10s/obr.8, zgarnąć kopystką na dno naczynia 

    2. dodać oliwę, lubczyk i wodę, gotować 20min/Varoma/obr.2 z nałożonym koszyczkiem na pokrywie

    3. dodać sól, nałożyć miarkę, zmiksować 20s/obr.10, zgarnąć bulion kopystką na dno naczynia

    4. jeżeli okaże się, że bulion ma grudki, należy dodać jeszcze 40-50g wody i ponownie zmiksować 20s/obr.10

    5. ostudzić bulion, włożyć do pojemników na lód (jak na zdjęciu), a następnie do zamrażarki na 12 godz.

    6. zamrożone kostki bulionu przełożyć do woreczka, przechowywać w zamrażarce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Genialne samo przygotowanie nie jest...

    Zgłoszony przez Mama_Stasia na marca 1, 2021 at 20:42.

    Genialne tmrc_emoticons.) samo przygotowanie nie jest skomplikowane, szybko się wykonuje. Zupka wyszła super smaczna. Polecam 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy bulion, jaki robiłam. Zupy wychodzą...

    Zgłoszony przez Ewelau na października 24, 2020 at 11:11.

    Najlepszy bulion, jaki robiłam. Zupy wychodzą przepyszne 👌😍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis

    Zgłoszony przez mszagun na kwietnia 20, 2017 at 22:13.

    super przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W sumie nie trzeba mrozić,

    Zgłoszony przez JOANNA MORAWSKA KOSZALIN na sierpnia 18, 2016 at 22:58.

    W sumie nie trzeba mrozić, ale nie wiem jak długo wytrzyma w lodówce. W przepisie w Kulinarnym ABC bulion jest z dodatkiem wina , który spełnia rolę konserwantu, w moim bulionie tego nie ma. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie robię a czy można go

    Zgłoszony przez violinika na lipca 16, 2016 at 17:33.

    Właśnie robię tmrc_emoticons.) a czy można go przechowywać w lodówce? czy koniecznie trzeba mrozić??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysł

    Zgłoszony przez Aluna na października 26, 2015 at 21:55.

    Super pomysł

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja

    Zgłoszony przez Iza Szym na października 5, 2015 at 19:33.

    Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez JOANNA MORAWSKA KOSZALIN na września 26, 2015 at 07:59.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bulion rewelacja,polecam 

    Zgłoszony przez paula83t na września 24, 2015 at 08:43.

    Bulion rewelacja,polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny pomysł jak porcjować

    Zgłoszony przez Gos na sierpnia 20, 2015 at 11:32.

    Świetny pomysł jak porcjować i przechowywać bulion. Muszę z niego skorzystać. Dzięki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze