3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bulion drobiowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 300 g nóżek kurczaka, bez skóry, bez kości, bez ścięgien, pokrojonych na kawałki (z ok. 500 g nóżek kurczaka)
  • 200 g warzyw, mieszanych, białych (selera, cebuli, czosnku, pora), pokrojonych na kawałki
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych, (szałwii, rozmarynu, pietruszki), tylko liście
  • 150 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 100 g białego wina
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 goździk
  • 5 nasion kolendry
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć kawałki mięsa kurczaka, rozdrobnić 5 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie warzywa i zioła, rozdrobnić 10 s/obr. 5.
    3. Dodać sól, rozdrobnione mięso, wino, liść laurowy, goździk i nasiona kolendry, gotować 25 min/Varoma/obr. 2, na pokrywkę naczynia miksującego zamiast miarki postawić koszyczek.
    4. Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 10. Przełożyć do szczelnie zamknietego słoika, pozostawić do ostygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Od dawna nie kupuję żadnych gotowych bulionów...

    Zgłoszony przez adorable na kwietnia 15, 2021 at 15:16.

    Od dawna nie kupuję żadnych gotowych bulionów ani kostek - ten koncentrat bulionu jest rewelacyjny. Nie dodałam kolendry, bo nie miałam, a także zamiast wina dałam wodę. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam zgodnie z przepisem tylko zamiast nasion...

    Zgłoszony przez Evagl na stycznia 21, 2021 at 23:43.

    Zrobiłam zgodnie z przepisem tylko zamiast nasion kolendry dałam 1/2 płaskiej łyżeczki zmielonej kolendry. Wyszło mętne, słone, nie dobre

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak długo mozna przechowywać taki bulion w...

    Zgłoszony przez boenka na kwietnia 7, 2020 at 23:49.

    Jak długo mozna przechowywać taki bulion w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czegos takiego mi brakowało

    Zgłoszony przez princesa116 na listopada 9, 2019 at 12:18.

    czegos takiego mi brakowało tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy musi być sól gruboziarnista? Dałam zwykłej...

    Zgłoszony przez barbsi na sierpnia 9, 2019 at 22:16.

    Czy musi być sól gruboziarnista? Dałam zwykłej i jest bardzo słone... tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W przepisie pisze 4 gałązki mieszanych ziół,...

    Zgłoszony przez Binkaa na stycznia 21, 2019 at 09:51.

    W przepisie pisze 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych, (szałwii, rozmarynu, pietruszki), tylko liście- i moje pierwsze pytanie, jeśli nie mam dostępu do świerzej szałwii i rozmarynu , to co w takim wypadku ... dać suszone, czy ominąć te składniki ? No i kolejne pytanie te 4 gałązki to ma być po 4 z każdego rodzaju , czy 4 łącznie ? Dziękuję za odp i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie trzeba mięso do bulionu żeby dobry...

    Zgłoszony przez Monika32 na grudnia 27, 2018 at 16:24.

    Jakie trzeba mięso do bulionu żeby dobry wyszedł i czy trzeba gotować mięso czy dodaje się surowe?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mamatymka:ja robiłam wg przepisu z udek,...

    Zgłoszony przez mamula na maja 12, 2018 at 00:04.

    mamatymka:ja robiłam wg przepisu z udek, niestety, tez zupa zrobiła się mętna, smak bez rewelacji.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mamula:...

    Zgłoszony przez mamatymka na maja 5, 2018 at 07:41.

    mamula:
    Bulion robiłam z piersi kurczaka. Po dodaniu do rosołu zupa zrobiła się mętna i pełno było w niej farfocli. Poza tym smak był mdły.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • olo342:Co prawda odpowiadam dwa lata po zadaniu...

    Zgłoszony przez mamula na marca 15, 2018 at 20:05.

    olo342:Co prawda odpowiadam dwa lata po zadaniu pytania, ale ponieważ pytanie się pojawia często (bez odpowiedzi), to pewnie jeszcze komuś odpowiedź sie przyda- pierś jest po prostu za chuda, bulion nie będzie miał smaku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam. W końcu zupy będą bez chemii! Super...

    Zgłoszony przez henrietta na lutego 12, 2018 at 07:11.

    Zrobiłam. W końcu zupy będą bez chemii! Super gęsta konsystencja , nie dodałam wszystkich ziół bo akurat w sklepach nie było. Mimo to świetnie wyszedł!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja zawsze robię podwójna porcję ...

    Zgłoszony przez kasia.kaha na listopada 6, 2017 at 21:05.

    Ja zawsze robię podwójna porcję Cooking 1
    Przepis prosty a efekt rewelacja!

    Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!" 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, potrawy z jego dodatkiem zyskują...

    Zgłoszony przez katlac na listopada 2, 2017 at 18:50.

    Bardzo dobre, potrawy z jego dodatkiem zyskują zupełnie inny smak. Zamiast wina dodałam wody tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaki jest termin wanoci takiego bulionu Gdzie go...

    Zgłoszony przez sandra3008 na czerwca 1, 2017 at 22:53.

    A jaki jest termin ważności takiego bulionu? Gdzie go przechowujecie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ju nie wyobraam sobie zupy lub innej potrawy bez...

    Zgłoszony przez barbarabed na maja 17, 2017 at 07:26.

    Już nie wyobrażam sobie zupy lub innej potrawy bez tego pysznego dodatku. Zaraziła już tym innych. 🤗

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam czy mozna użyć zamiennie piersi z kurczaka...

    Zgłoszony przez justyna_ef na kwietnia 2, 2017 at 11:16.

    Witam czy mozna użyć zamiennie piersi z kurczaka ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie mialam soli gruboziarnistej i dalam zwykla w...

    Zgłoszony przez wioletka888 na marca 16, 2017 at 16:11.

    Nie mialam soli gruboziarnistej i dalam zwykla w tej samej ilosci i niestety chyba popsulam caly bulion. Jest tak okropny ze szkoda mi uzytych skladnikowtmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam

    Zgłoszony przez babku na stycznia 27, 2017 at 10:39.

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bulion ten jest już zawsze w mojej lodowce.

    Zgłoszony przez Ludwiczak na stycznia 12, 2017 at 21:21.

    Bulion ten jest już zawsze w mojej lodowce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest genialny i idealny, mój ulubiony...

    Zgłoszony przez Paulina0909 na grudnia 5, 2016 at 15:31.

    Jest genialny i idealny, mój ulubiony bulion tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można użyć innego mięsa niż z...

    Zgłoszony przez olo342 na listopada 28, 2016 at 11:42.

    Czy można użyć innego mięsa niż z nóżek? Np piersi?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze chciałam robić sama bulion ale dopiero...

    Zgłoszony przez Gladzinka na października 28, 2016 at 23:56.

    Zawsze chciałam robić sama bulion ale dopiero gdy zakupiłam TM spełniam swoje kulinarne pragnienia Cooking 4

    Polecam świetny dodatek dla Kury Domowej Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam go drugi raz,

    Zgłoszony przez barbarabed na maja 12, 2016 at 14:07.

    Zrobiłam go drugi raz, wyszedł zupełnie inaczej. Zupa nim doprawiona pycha. Polecam, prosty w wykonaniu i zdrowszy niż gotówce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • robilam juz kilka razy i jest

    Zgłoszony przez Annetta na marca 10, 2016 at 14:48.

    robilam juz kilka razy i jest super, dodaje jako przyprawa do zup lub czasem mieszam z woda jak potrzebuje bulion rosolowy na baze sosow

    z tych proporcji wyszedl duzy sloik, podzielilam na mniejsze i zamrozilam 

    robilam tez bulion warzywny i tak samo bardzo dobry 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyraźnie podane że gotujemy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 10, 2016 at 13:10.

    Wyraźnie podane że gotujemy na pozycji Varoma  a więc do dzbanka wkładamy surowe 

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moze pytanie zabrzmi dziwnie

    Zgłoszony przez zaplątana na marca 10, 2016 at 12:32.

    Moze pytanie zabrzmi dziwnie ale mięso z nozek ma byc ugotowane?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry i zdrowy bez

    Zgłoszony przez ola12315 na stycznia 17, 2016 at 10:50.

    Bardzo dobry i zdrowy bez chemii 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Używam od roku zamiast kostek

    Zgłoszony przez maggi na stycznia 11, 2016 at 13:57.

    Używam od roku zamiast kostek rosołowych. Na początku musiałam się przezwyczaić do lekko innego smaku, ale teraz jest ok.

    Polecam - zdrowo i smacznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię już któryś raz i za

    Zgłoszony przez Mac na listopada 11, 2015 at 09:32.

    Robię już któryś raz i za każdym razem inaczej wygląda, zarówno kolorystycznie jak i konsystencja jest nieco inna,ale smak zawsze tak samo świetny.Idealny do wielu potraw.SUPER tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak długo się zbierałam do

    Zgłoszony przez mazii66 na października 20, 2015 at 12:44.

    Tak długo się zbierałam do zrobienia tego bulionu, ale naprawdę nie ma dużo pracy przy nim. Gorąco polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten bulion powinien być w

    Zgłoszony przez AngelinaK na czerwca 24, 2015 at 14:45.

    Ten bulion powinien być w każdym domu tmrc_emoticons.8) Świetny przepis na naturalny produkt tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejny przetestowana

    Zgłoszony przez Zmysłek na czerwca 20, 2015 at 17:37.

    Kolejny przetestowana receptura i oceniam ją na 5*. Zdrowo i bez chemii.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, biulion na

    Zgłoszony przez ewelka85 na maja 14, 2015 at 07:28.

    Super przepis, biulion na prawdę ułatwia gotowanie a co najważniejsze bez żadnej chemii, soli jest bardzo dużo ale jest to konieczne tmrc_emoticons.) i tak kiedy gotuje się potrawy to dodajemy zazwyczaj sól. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie, nie jest.Można

    Zgłoszony przez Claudiene na maja 13, 2015 at 21:36.

    Nie, nie jest.Można dodaćwody, ale trzeba uważać, żeby nie rzesadzić, bo będzie rzadkie. Można w ogóle pominąć tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 1 łyżeczka bulionu to tak

    Zgłoszony przez SAM na marca 26, 2015 at 15:39.

    1 łyżeczka bulionu to tak jakby 1 kosta rosołowa tmrc_emoticons.)przechowywać możesz bardzo długo w lodówce nawet kilka miesięcy bo tam jest masa soli więc samo się konserwuje tmrc_emoticons.)

     

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie, jak długo może

    Zgłoszony przez Aga-Kraków na marca 26, 2015 at 14:58.

    Mam pytanie,

    jak długo może stać w lodówce?  i ile łyżek dajecie na 1 l zupy? 

    dzieki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny przepis - ułatwia

    Zgłoszony przez slym na marca 19, 2015 at 13:44.

    Love Genialny przepis - ułatwia życie w kuchni!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bulion fantastyczny, łatwy w

    Zgłoszony przez hexia na lutego 26, 2015 at 15:01.

    Bulion fantastyczny, łatwy w przygotowaniu, nie psuje, jest aromatyczny, nie wyobrazam sobie zupy bez niego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam ten bulion!

    Zgłoszony przez gufo na lutego 25, 2015 at 15:10.

    Uwielbiam ten bulion! Gotowanie zupy tra chwilę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można użyć pierś z

    Zgłoszony przez agu-s na lutego 25, 2015 at 12:29.

    Czy można użyć pierś z kurczaka zamiast nóżek?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlaczego bez marchewki?

    Zgłoszony przez rozyna na stycznia 8, 2015 at 09:58.

    Dlaczego bez marchewki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zupy z dodatkiem bulionu

    Zgłoszony przez emetka na grudnia 4, 2014 at 22:29.

    zupy z dodatkiem bulionu smakują zupełnie inaczej. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny! A potrawy z nim

    Zgłoszony przez paaati89 na listopada 18, 2014 at 22:09.

    Świetny! A potrawy z nim smakują rewelacyjnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, zawsze pod ręką

    Zgłoszony przez Lena M. na sierpnia 2, 2014 at 11:32.

    Rewelacja, zawsze pod ręką tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile małych łyżeczek trzeba

    Zgłoszony przez becia23 na lipca 29, 2014 at 13:23.

    Ile małych łyżeczek trzeba użyć na 1 litr bulionu?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super sprawa! Ma być słone,

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 21, 2014 at 17:58.

    Super sprawa! Ma być słone, bo sól konserwuje, dlatego może długo stać w lodówce, a samego się przecież nie jetmrc_emoticons.)  a jaki zapach po dodaniu do wrzącej wody mmm....

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a mój nie da się nawet

    Zgłoszony przez zku na czerwca 16, 2014 at 01:47.

    a mój nie da się nawet spróbować tak jest słony, masakra, robiony wg przepisu... tmrc_emoticons.(

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 2, 2014 at 20:44.

    super przepis tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdzie kupujecie nasiona

    Zgłoszony przez Maksia na kwietnia 2, 2014 at 18:38.

    Gdzie kupujecie nasiona kolendry? Byłam dziś na zakupach i nie znalazłam tmrc_emoticons.( a byłam w dużym markecie...

     

    Będę musiała zrobić bez użycia tychże, może coś mi z tego wyjdzie w miarę smacznego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny czy wino jest

    Zgłoszony przez Agulacz na marca 6, 2014 at 21:52.

    Dziewczyny czy wino jest koniecznością? Bo zabrałam się za robienie a jakos przeoczyłam wino... czekac do jutra i kupic czy zrobic bez - czy uzycz jakis zamiennik??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •