Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 70 g herbatników, "Petit Beurre"
- 500 g mleka
- 30 g cukru
- 20 g mąki ziemniaczanej
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 7.
- Założyć motylek.
- Dodać pozostałe składniki, gotować 7 min/100ºC/obr. 2.
- Przelać do miseczek, podawać ciepłe.
- Do naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 7.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPetit Beurre cookies are famous cookies from...
Petit Beurre cookies are famous cookies from France. It has a rectangular shape with grooves, and the top is decorated with perforated Connections Wordle points.
They look yummy. I did not make cookies before. I...
They look yummy. I did not make cookies before. I think I cannot choose the most suitable temperature. So, I fear that my cookies will not be eaten. However, I will try my best. Love your recipes.
spacebar clicker
Zrobione. Wyszły 3 duże porcje. Przepis...
Zrobione. Wyszły 3 duże porcje. Przepis zmodyfikowałam, użyłam ciastek imbirowych z Tago "Ginger bells", ponieważ tylko takie miałam w domu, pominęłam cukier-nie lubimy bardzo słodkich rzeczy. Deser polałam syropem daktylowym- zapewne powtórzę.
Budyń przepyszny palce lizać 👌👌 polecam...
Budyń przepyszny palce lizać 👌👌 polecam 👌😊
Będę dziś robić. Dam znać jak wyszło
Będę dziś robić. Dam znać jak wyszło
Jeden z bardziej ulubionych deserów!
Jeden z bardziej ulubionych deserów!
Bardzo fajny deser. Dałam trochę mniej cukru i...
Bardzo fajny deser. Dałam trochę mniej cukru i wyszło idealnie
Fajny, szybki deser. Za pierwszym razem trzymałam...
Fajny, szybki deser. Za pierwszym razem trzymałam się przepisu i było ok, za drugim razem odrobinę zmodyfikowałam. Miałam 60g herbatników, dorzuciłam do nich 15g gorzkiej czekolady i razem zmiksowałam, a potem dosypałam domowy cukier waniliowy i resztę zrobiłam tak, jak w przepisie. Ta wersja była o wiele smaczniejsza
Rewelacja! Naprawdę herbatniczki pysznie w nim...
Rewelacja! Naprawdę herbatniczki pysznie w nim smakują Trochę słodki, ale to deser więc taki ma być Wrzucam do Ulubionych przepisów
Fajna odmiana i ciekawy smak.
Fajna odmiana i ciekawy smak. Moim dzieciom smakował.
Zrobiłam, wprawdzie troszkę
Zrobiłam, wprawdzie troszkę zmodyfikowałam przepis bo nie miałam zwykłych herbatników dałam zamiennie ciastka "hity" - budyń rewelacja, pyszny i nietuzinkowy smak. Rodzince posmakował więc zagości u nas na długo.
Super. Dzieci zachwycone
Super. Dzieci zachwycone
Świetny budyń! Troszkę za
Świetny budyń! Troszkę za słodki ale to nie problem
Budyń dobry, dla mnie
Budyń dobry, dla mnie troszeczkę za słodki, ale dzieci nie narzekały.
Nie spodziewałam się aż tak
Nie spodziewałam się aż tak wyrazistego smaku herbatników. Pozytywne zaskoczenie
Szybki i bardzo smaczny
Szybki i bardzo smaczny deser ! Ciekawy smak herbatników, można dla urozmaicenia posypać na górze rozkruszonymi herbatnikami Na pewno jeszcze raz go zrobię.
Przepis na 4 małe porcje, jak
Przepis na 4 małe porcje, jak ktoś by chciał więcej to na 3. Choć jest dosyć wypełniające więc starczy jedna porcja. Jak lubię herbatniki to budyń na kolana nie powala. Ale jest dobry i przyjemnie się je. Dla lubiących nieco słodszych rzeczy można polać jeszcze sokiem na wierzch