3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki "Toskania"


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g świezych drożdzy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 230 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 20 goleju (ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
  • 1 łyzeczka soli
  • 2 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 20 g suszonych pomidorów, (pokrojonych w kawałeczki)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Cebulę i czosnek drobno pokroić,podsmażyc na patelni,wystudzic.

    2.Do naczynia miksującego włożyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzać 2 min/37 St.C/obr.1

    3.Dodać mąkę,olej,sól,suszone pomidory,koncentrat oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.Wyrobic ciasto 2 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    4.Ciasto pozostawić przykryte ściereczką do wyrosnięcia na ok.15 min.

    5.Ciasto rozwałkować na prostokąt,kroić kwadratowe bułeczki.Bułki układać na blasze wyłozonej papierem dopieczenia,ponownie pozostawić do wyrosnięcia na ok.15 min.W tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 St.C.

    6.Włożyc byłki do piekarnika,piec ok.15-20 minut

    -----SMACZNEGO-----

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis na bułki Toskania przetestowany. Polecam,...

    Zgłoszony przez kociak na maja 15, 2020 at 13:09.

    Przepis na bułki Toskania przetestowany. Polecam, dodałam mniej drożdży ,cebulę i czosnek podsmażyłam w thermomiksie natomiast rozczyn zarobiłam oddzielnie i później dodałam. Wyszło mi 10 okrągłych bułeczek. Piekłam 20 minut na termoobiegu 190 stopni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo nam smakowały 🤩

    Zgłoszony przez Darionkaa89 na maja 4, 2020 at 15:30.

    Bardzo nam smakowały 🤩

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie się upiekły 

    Zgłoszony przez martki na czerwca 1, 2012 at 21:43.

    właśnie się upiekły  tmrc_emoticons.D rewelacja !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • z kłoskiem czy ta taka

    Zgłoszony przez lunaris na stycznia 14, 2012 at 17:52.

    z kłoskiem czy ta taka zakręcona strzałeczka??/ bo z durniałam..z kloskiem mówili że to jakby ciasto sie recznie wyrabiało...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Interwał to przycisk z

    Zgłoszony przez maks21 na stycznia 12, 2012 at 23:18.

    Interwał to przycisk z kłoskiemtmrc_emoticons.-)

    Maks21

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Thermomix wykorzystuje

    Zgłoszony przez Mixi na stycznia 12, 2012 at 15:58.

    Thermomix wykorzystuje stosowany w piekarnictwie „Interwał”: ciasto jest wyrabiane w trybie naprzemiennym, dzięki specjalnemu programowi, nawet ciężkie ciasta chlebowe i drożdżowe nabierają gładkiej konsystencji.

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ktos może mi powiedzieć

    Zgłoszony przez lunaris na stycznia 11, 2012 at 21:14.

    Czy ktos może mi powiedzieć co to jest ten interwał w T31?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile minutk wyrabiamy? 2 czy

    Zgłoszony przez Mrówa_kuchareczka na czerwca 26, 2011 at 23:35.

    A ile minutk wyrabiamy? 2 czy 3? i zapewne interwał? tmrc_emoticons.-) ?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki robiłam wczoraj,

    Zgłoszony przez karaamba na czerwca 26, 2011 at 09:12.

    Bułeczki robiłam wczoraj, pyszne!!!!! Dodałam trochę więcej pomidorów i piekłam je dłużej, po 15 minutach były surowe. Trzeba je trzymać około 30 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki są zapewne

    Zgłoszony przez lilly20 na czerwca 23, 2011 at 20:26.

    Bułeczki są zapewne przepyszne, niebawem wypróbuję Cooking 7

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze