3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułki pszenne z sezamem


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

posypka

  • 1 jajko
  • 30 g sezam

Ciasto

  • 500 g mąka, typ: 750
  • 20 g drożdże świeże
  • 3/4 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki cukier
  • 1 jajko całe, średniej wielkości
  • 220 g woda, letnia
  • 6
    45min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pieczenie
  1. Do zimnego piekarnika wstawić blachę z bułkami. Ustawić temperaturę 200 stopni (góra/dół) piec 25 minut.

    --------------------

    W zależności od piekarnika czas może być  trochę inny +/- 5 minut. Wyjąć jak będą rumiane. Można sprawdzić wykałączką, nakłuwająć bułkę. Jeżeli nie będzie na wykałaczce ciasta, znaczy, że są okej tmrc_emoticons.;)

  2. Przygotowania ciasta
  3. Wszystkie składniki na ciato umieścić w Blokada naczynia miksującego

    włączyć interwał Ciasto 4 minuty. 

    Ciasto powinno być elestyczne i lekko lepkie.

    Uformować bułeczki po ~50 g, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

  4.  

    Rozbełtać jajko, posmarować bułki. Posypać sezamem. Odstawić na 15 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre. Polecam. Moje dzieci również się...

    Zgłoszony przez Maczuga na marca 8, 2018 at 13:22.

    Bardzo dobre. Polecam. Moje dzieci również się nimi zajadaly tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ...

    Zgłoszony przez betijaw na czerwca 30, 2017 at 21:33.


    Bardzo dobre bułeczki. Ja dałam mąkę zwykłą pszenną 300g i 200g mąki typ 1150 oraz drożdże suche, bo akurat już nie miałam świeżych. Wyszły oczywiście sporo cięższe (dodałam ciut więcej wody do ciasta), ale w smaku są ok Smile. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki smaczne...

    Zgłoszony przez elabroc na marca 1, 2017 at 19:46.

    Bułeczki smaczne...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprawdzone i smaczne. Ładnie

    Zgłoszony przez MonRaf na września 30, 2016 at 17:00.

    Sprawdzone i smaczne. Ładnie wyrosły i są świeże nawet na drugi dzień.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za przepis  Bułeczki

    Zgłoszony przez Bulbinka na sierpnia 30, 2016 at 20:02.

    Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)

    Bułeczki fantastyczne ,szybko się robi i super smakują .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś z rana zrobiłam na

    Zgłoszony przez IwkaLubin na sierpnia 17, 2016 at 10:57.

    dziś z rana zrobiłam na śniadanie, super smaczne i szybko się robi.....polecam, rodzinka zadowolona, szybko i tanio i smacznie, szczególnie na poranne czy wieczorne posiłki.!!!!!!!!!! na pewno będę jeszcze robić!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, bułki wyszły

    Zgłoszony przez EmiliaS na maja 29, 2016 at 17:39.

    Super przepis, bułki wyszły przepyszne. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze bułki jakie

    Zgłoszony przez monkorze na maja 17, 2016 at 13:29.

    Najlepsze bułki jakie piekłam, dałam 250g mąki żytniej  typ 720  i 250g pszennej. 20 min i były gotowe.  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze