3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki Grahamki


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 100 g pszenicy
  • 40 g drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczek cukru
  • 250 g ciepłej wody
  • 400 g mąki pszennej
  • 20 g oleju
  • 6
    43min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Ziarna pszenicy zemleć w naczyniu miksującym przez 30 sek. - obr.10

  2. Do zmielonego ziarna dodać kolejno - jak na liście - pozostałe składniki. Następnie wszystkie wymieszać i wyrobić przez 2 min.- Blokada naczynia miksującegoCiasto

  3. Ciasto wyjąć z naczynia miksującego i odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż podwoi swoją objętość. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni.

  4. Z wyrośniętego ciasta uformować 10 bułek. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec 40 min. - temp. 200 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • mąka pszenna jaki typ ? może być chlebowa 1050...

    Zgłoszony przez ReginaKowal na lutego 24, 2017 at 21:15.

    mąka pszenna jaki typ ? może być chlebowa 1050 ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brakuje tylko 1/2 łyżeczki kminku (mielonego z...

    Zgłoszony przez fryzagatka na lutego 5, 2017 at 08:48.

    Brakuje tylko 1/2 łyżeczki kminku (mielonego z pszenicą), ale bez niego też są pyszne. My posypujemy makiem, sezamem, słonecznikiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry pomysł z tą wodą

    Zgłoszony przez Mr Cook na listopada 8, 2015 at 11:28.

    Dobry pomysł z tą wodą

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wczoraj testowałam:) jeszcze

    Zgłoszony przez Aggnieszeczka na czerwca 12, 2014 at 11:42.

    wczoraj testowałamtmrc_emoticons.) jeszcze posypałam makiem na górze -- świetnetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie je upiekłam-pyszne

    Zgłoszony przez winignam na marca 31, 2012 at 12:44.

    Właśnie je upiekłam-pyszne tylko mam wrażenie, że 40 minut to za długo, miałam je strasznie spieczone i skórka choć chrupiąca to była twarda. smaczne i zdrowetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaraz po wyjęciu z

    Zgłoszony przez MAGDALENKA na lutego 10, 2012 at 17:04.

    Zaraz po wyjęciu z piekarnika, dobrze je pędzelkiem posmarować wodą i przykryć płócienną ściereczką, wedy miękną lekko, ale nie tracą chrupkości tmrc_emoticons.)  tmrc_emoticons.;)

    Magdalena Irek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne grahamki :)tylko po

    Zgłoszony przez wawi na lutego 10, 2012 at 07:57.

    pyszne grahamki tmrc_emoticons.)tylko po wystudzeniu zawinełam ich w reklamówkę bo robią się szybko twarde .Ale są rewelacyjne na pewno zrobię je jeszcze nie raz tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze