Wyślij do wydruku
BUŁKI ŻYTNIE

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
BUŁKI ŻYTNIE Przepis jest nieprzetestowany
user icon przez E.Sad.
utworzono: 29.11.2010 Zmieniono dnia: 29.11.2011
3

Składniki

  • 50 g drożdży, ,
  • łyżeczka cukru,
  • 250 gciepłej wody,
  • 300 g mąki żytniej, ,
  • 200 g mąki pszennej
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli
6
1 godz 25 min
Przygotowanie 1 godz 5 min
Pieczenie / Gotowanie 20 min
7
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix® TM 31
9

Przygotowanie

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć  i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.

Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć             i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 20 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.



5

Przygotowanie

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć  i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.

Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć             i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 20 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. 
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.



10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…
Unfortunately this user hasn´t added more recipes until now
Search for other recipes