3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki z powidłami śliwkowymi


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

bułeczki

  • 190 g mleka
  • 10 g cukru
  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1 jajko kurze
  • 45 g oleju
  • cukier waniliowy i powidła śliwkowe
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    bułeczek
  1. 1. Do naczynia miksującego wlewamy mleko dodajemy drożdże i cukier 10 g. Podgrzewamy 3 min./37 stopni./obr.1.

    2. Dodajemy resztę składników oprócz cukru waniliowego i marmolady. Mieszamy 3 min./Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3. Wkładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godz. do wyrośnięcia.

    4. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wykrajamy szklanką koła, na środek każdego kółka wsypujemy troszkę cukru waniliowego i kładziemy powidła śliwkowe. Zwijamy tak jak pieroga, po czym formujemy kulę. Układamy na wyłożonej papierem blasze. Czekamy 15 minut aż wyrosną. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni termoobieg.

    5. Pieczemy 15-17 minut. Posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam - sakiewki z

    Zgłoszony przez Aluna na sierpnia 15, 2015 at 21:29.

    Zrobiłam -[[wysiwyg_imageupload:2421:]]  są pyszne. Po rozwałkowaniu wycinałam kółeczka szklanką, faszerowałam konfiturami z pigwy (kawalki pigwy 1x1), z jagód ale też kawaleczkami czekolady. Tworzyłam coś w rodzaju sakiewki i położyłam na blaszce sklejonymi końcówkami w dół. Wyszło mi 26 małych bułrczek. Moje spostrzeżenia: lepiej większe bułeczki ( ciasto rozwałkowac nie cieniej niż 1cm.), wtedy łatwiej zamknąć bułeczki i konfitury zapewne nie wypłyną. Czekolada nie wypływa. Ją wolę ciasto bardziej lekkie, więc następnym razem dodam więcej mleka (250 m)l. Przepisów warty posmakowania. Polecam  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne bułeczki, choć w moim

    Zgłoszony przez Angelica na stycznia 6, 2015 at 13:10.

    Smaczne bułeczki, choć w moim wydaniu raczej pierożki (już nie formowałam kuli). Wycinając szklanką wyszło mi 28 pierożków. Powidła do nadzienia powinny być zwarte - moje takie nie były, więc część pierożków się rozkleiła, ale i tak szybko znalazły amatorów tmrc_emoticons.) Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze