3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bagietki kminkowe na zakwasie


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto

  • 1 czubate łyżki mielonego kminku
  • 150 g mąki pszennej razowej
  • 1 czubate łyżki ziaren kminku
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 170 g wody
  • 260 g zakwasu żytniego
5

Przygotowanie

  1. Zakwas i wodę wlać do misy,  mieszać 2 min/37 C/obr. 2

  2.  Dodać resztę składników, wyrabiać 2 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

  3. Przełożyć do misy wysmarowanej olejem, nakryć ręcznikiem i zostawić na 1-2 h.

  4. Ciasto podzielić na 3-4 części, obtaczać w mące w kształt walców i kłaść na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie zostawić na 1 h.

  5.  Piec w piekarniku nagrzanym do 230 C,  z pojemnikiem z wodą, ok. 20-24 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetnie, dziekuję za ten

    Zgłoszony przez Balila na października 13, 2015 at 09:40.

    Świetnie, dziekuję za ten przepis. Zrobię bułki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACYJNE! Dokładnie takie

    Zgłoszony przez Angelica na lutego 26, 2015 at 10:21.

    REWELACYJNE! Dokładnie takie jakich szukałam - razowe i bez dodatku drożdży I co najważniejsze - pyszne. Włączam na stałe do domowego menu. Będę je piec z różnymi dodatkami - następna porcja z czarnuszką. Super przepis. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam Ci swoje sprawdzone

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 22, 2013 at 16:04.

    Polecam Ci swoje sprawdzone przepisy na zakwas żytni i pszenny:

    http://www.przepisownia.pl/przepisy/zakwas-%C5%BCytni/443806

    http://www.przepisownia.pl/przepisy/zakwas-pszenny/447089

    Na forum był taki temat dotyczacy pieczywa na zakwasie. Może przydadza Ci się niektóre rady:

    http://przepisownia.pl/node/13062

    Pozdrawiam, Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam A czy posiadacie

    Zgłoszony przez patgug na lipca 22, 2013 at 14:15.

    Witam

    A czy posiadacie przepis na zakwas, bo chętnie bym zrobiła sama ? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Drożdże nie sa potrzebne, bo

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 28, 2013 at 23:54.

    Drożdże nie sa potrzebne, bo jest zakwas  tmrc_emoticons.)  Ciasto rośnie dłużej ale jest smaczniejsze i zdrowsze  tmrc_emoticons.)  Chętnie wypróbuję przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A co z drozdzami? Nie dodaje

    Zgłoszony przez rkrzak50 na czerwca 25, 2013 at 22:25.

    A co z drozdzami? Nie dodaje sie? dziwny ten przepis, czy komuś sie udało?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do ciekawych przepisów

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na czerwca 24, 2013 at 11:24.

    Dodaję do ciekawych przepisów ,wygladaja smakowicie tmrc_emoticons.D,pozdrawiam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze