Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Sos Karmelowy
- 140 gramów cukru brązowego
- 100 gramów Masla
- 250 gramów śmietany slodkiej
- 1 łyżeczki aromatu waniliowego
Babeczki
- 210 gramów daktyli suszonych
- 260 gramów wody wrzątku
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 gramów cukru brązowego
- 60 gramów Masla
- 2 jajka
- 140 gramów mąki
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Umyj miske zanim zrobisz sos.
2. Wloz wszystkie skladniki do miski i gotuj 80 stopni, 2min pr 1 -do czasu az maslo sie rozpusci.
3. Gotuj dalej przez 3min, 80 stopni, pr 3-4.
W czasie kiedy sos sie gotuje mozna ustawic Varome na TM aby babeczki nie wystygly.
Sos zgestnieje w miare schladzania.
1. Wrzuc daktyle i sode do miski TM zalej goraca woda i odstaw na 5min
2. Dodaj cukier, i maslo -zmiksuj 8 sek pr 6-7
3. Kopystka zgarnij mase ze scianek TM -dodaj najpierw make pozniej jajka i wymieszaj 5-6 sek pr 4-5
4. Uloz silikonowe foremki na gornej i dolnej czesci Varomy -wlej mase do polowy kazdej foremki
5. Wlej 1 litr wody do miski TM (niema potrzeby plukania miski)
6. Gotuj 22 min Varoma pr 2
Sos
Babeczki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis zaadoptowany z Australijskiej stront TM
//www.recipecommunity.com.au/desserts-sweets-recipes/steamed-individual-sticky-date-puddings/88277
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz