Wyślij do wydruku
Błyskawiczne i tanie ciasto z owocami

Wydrukuj:
 
Wyślij do wydruku
Przepis jest nieprzetestowany
Błyskawiczne i tanie ciasto z owocami Przepis jest nieprzetestowany
przez ajcyrtap
utworzono: 15.12.2013 Zmieniono dnia: 15.12.2013
3

Składniki

Portions20 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto

  • 175 g cukru
  • 90 g masła, [opcjonalnie: margaryny]
  • 2 jajka
  • 210 g mąki pszennej
  • 1 łyżek mąki ziemniaczanej, [ok. 5 g]
  • 150 g mleka 1,5%
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżek octu
  • owoce, [śliwki i/lub brzoskwinie w puszce]
6
1 godz 30 min
Przygotowanie 50 min
Pieczenie / Gotowanie 40 min
7
DifficultyŁatwy
Dla początkujących użytkowników Thermomixa
8
Przepis jest tworzony dla
 
 Thermomix ® TM 31

Przygotowanie

Ciasto

1. Do naczynia miksującego dodajemy cukier i mielimy - 20 sek. / obr. 9. Zbieramy cukier ze ścianek naczynia na dno.

2. Dodajemy masło i ucieramy - 2 min. / obr. 4.

3. Dodajemy jajka i ucieramy - 2 min. / obr. 4.

4. Dodajemy resztę składników poza owocami - 2 min. / obr. 6.

5. Ciasto (będzie lejące) przelewamy do naczynia - ja używam ceramiczego naycznia żaroodpornego na tartę (ok. 30-35 cm średnicy). Dodajemy pokrojone owoce.

6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180¤C i pieczemy przez ok. 40 min.



5

Przygotowanie

Ciasto

1. Do naczynia miksującego dodajemy cukier i mielimy - 20 sek. / obr. 9. Zbieramy cukier ze ścianek naczynia na dno.

2. Dodajemy masło i ucieramy - 2 min. / obr. 4.

3. Dodajemy jajka i ucieramy - 2 min. / obr. 4.

4. Dodajemy resztę składników poza owocami - 2 min. / obr. 6.

5. Ciasto (będzie lejące) przelewamy do naczynia - ja używam ceramiczego naycznia żaroodpornego na tartę (ok. 30-35 cm średnicy). Dodajemy pokrojone owoce.

6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180¤C i pieczemy przez ok. 40 min.



Akcesoria, których potrzebujesz

KopystkaKopystkakup teraz
Miarka MTMiarka MTkup teraz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

KopystkaKopystkakup teraz
Miarka MTMiarka MTkup teraz

Wskazówki

Można użyć dowonej ilości owoców - naprawdę różnych. Wszystko zależy od upodobań.

Ja najczęsciej używam śliwek - w słoiczku w zalewie, mrożonych lub świeżych, a także brzoskwiń w puszcze. Czasem mieszam Uśmiech

11

Wskazówki

Można użyć dowonej ilości owoców - naprawdę różnych. Wszystko zależy od upodobań.

Ja najczęsciej używam śliwek - w słoiczku w zalewie, mrożonych lub świeżych, a także brzoskwiń w puszcze. Czasem mieszam Uśmiech

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…