3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 125 g mleka
  • 30 g drożdży
  • 70 g masła
  • 75 g cukru
  • 500 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 20 g wódki, lub spirytusu
  • 500 g oleju do smażenia, słonecznikowego
  • 200 g dżemu, truskawkowego
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć drożdże, masło i cukier, podgrzać 1 min/37ºC/obr. 1.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem dżemu, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego / Mieszanie.
    3. Przełożyć do innego naczynia i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    4. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, uformować kulki i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
    5. W garnku rozgrzać olej.
    6. Usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Wyjąć łyżką cedzakową, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
    7. Dżem przełożyć do szprycy, końcówkę szprycy wbijać w ciepłe pączki i nadziewać dżemem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacja!

    Zgłoszony przez Wewiora na lutego 19, 2020 at 17:30.

    Rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pączki super . Obłędnie smakują bo swojskie...

    Zgłoszony przez magda31 na lutego 19, 2020 at 16:27.

    Pączki super . Obłędnie smakują bo swojskie bez konserwantów. Ja piekę na oleju i zmniejszam ilość cukru. Do wyrabiania używam interwału lepiej wyrabia ciasto. Jemy bez lukru i cukru pudru z marmoladą wielkoowocowa. Pyszne zrobić i się przekonać jakie to proste.Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepszy przepis na swiecie zawsze wychodza , w...

    Zgłoszony przez Iwona.P. na lutego 8, 2019 at 19:56.

    Najlepszy przepis na swiecie tmrc_emoticons.;) zawsze wychodza , w smaku jak sklepowe.
    Dzisiaj ten sam przepis tylko paczki pieczone w piekarniku 180'C 13-15 min, polecam !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • henrietta:ile minut pieklas w piekarniku

    Zgłoszony przez Clemek na lutego 4, 2019 at 09:17.

    henrietta:ile minut pieklas w piekarniku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • henrietta: w jakiej temp pieklas?

    Zgłoszony przez Kateowa na stycznia 11, 2019 at 18:52.

    henrietta: w jakiej temp pieklas?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • henrietta: Jaka temperatura? Ile minut?

    Zgłoszony przez mama123 na stycznia 11, 2019 at 16:58.

    henrietta: Jaka temperatura? Ile minut?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam te pączki w sylwestra ...rewelacyjne ,...

    Zgłoszony przez Kopesia na stycznia 1, 2019 at 16:50.

    zrobiłam te pączki w sylwestra ...rewelacyjne , polecam , kilka zostało na nowy rok i też są smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniały przepis

    Zgłoszony przez mama123 na lipca 12, 2018 at 11:00.

    wspaniały przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam pączki według tego przepisu, ale...

    Zgłoszony przez henrietta na lutego 20, 2018 at 12:04.

    Zrobiłam pączki według tego przepisu, ale piekłam w piekarniku a nie w oleju. Pączki rewelacyjne, zniknęły z talerza bardzo szybko. Polecam !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pączki super, robi się szybko, łatwo i...

    Zgłoszony przez maxfanka na lipca 27, 2017 at 22:51.

    Pączki super, robi się szybko, łatwo i przyjemnie. Ciasto wyrabiałam przez interwał. Szkoda, że to tyle kaloriitmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pączki pyszne i czas na wyrobienie ciasta -...

    Zgłoszony przez Jola74 na marca 6, 2017 at 18:21.

    Pączki pyszne i czas na wyrobienie ciasta - rewelacja Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paczki wykonałam w/g podanego przepisu tylko...

    Zgłoszony przez Ludwiczak na stycznia 12, 2017 at 21:55.

    Paczki wykonałam w/g podanego przepisu tylko zamiast szprychy zastosowałam tradycyjny sposób dżem przed pieczeniem na oleju 😀 Wyszły bardzo dobre. Wszystkie ciasta "drożdżowe" wychodzą .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne z nadzieniem

    Zgłoszony przez barbarabed na lutego 3, 2016 at 21:05.

    Przepyszne z nadzieniem różanym i łatwe w wykonaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pączki bomba...dla mnie ale

    Zgłoszony przez ana.jab38 na marca 22, 2015 at 14:29.

    pączki bomba...dla mnie ale to rzecz smaku za słodkie,  zbyt duzo cukru przez co pączki szybciej "brązowiały" w oleju..ogolnie szacun ...laduje w ulubionych..Dziekuje!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj robilam Super pycha

    Zgłoszony przez hamster na lutego 11, 2015 at 17:14.

    Dzisiaj robilam Party Super pycha tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam paczki dwa dni temu -

    Zgłoszony przez ania3330607 na lutego 5, 2015 at 00:25.

    Robiłam paczki dwa dni temu - robiłam na obrMieszanie i ciasto wyszło ok tmrc_emoticons.;-) jeszcze przed smazeniem, kiedy ciasto rośli pięknie pachniało paczkami tmrc_emoticons.-) 

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wielkie dzieki za ten

    Zgłoszony przez evcia na lutego 26, 2013 at 11:02.

    wielkie dzieki za ten przepis. robilam wczoraj... zniknely szybciutko.... baaardzo pyszne!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • faktycznie chyba tu wkradł

    Zgłoszony przez karol--ina na lutego 16, 2012 at 17:19.

    faktycznie chyba tu wkradł się mały błąd, ja też wyrabiałam ciasto na interwale bo tak jest też w książce słodkie inspiracje

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Przepis proszy i szybki.

    Zgłoszony przez annalos na lutego 16, 2012 at 13:27.

    Cooking 9  Przepis proszy i szybki. Ciasto masykrycznie lepi się do rąk, ale wystarczy zwilżać wodą ręce i po problemie. Smak wyśmienity. Polecam wyrabiać ciasto przez interwał a nie na poz soft jak jest w przepisie. Ja dżem pakowałam do surowych kulek i smażyłam na wolnym ogniu, zakalca brak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pączki wyszły bajecznie

    Zgłoszony przez karol--ina na lutego 9, 2012 at 16:00.

    pączki wyszły bajecznie smaczne, puszyste, poprostu palce lizać. Znajomych których poczęstowałam ogarną szał smażenia pączków wpadają co chwilę ze składnikami a ja im wyrabiam ciasto. Polecam !! jest karnawał muszą być pączki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelka i tylko 7 min pracy.

    Zgłoszony przez rudoslawa na czerwca 25, 2011 at 10:45.

    Rewelka i tylko 7 min pracy. Doskonałe . Nie miałam spirytusu więc dodałam Teqile i wyszły wspaniałe a dodam że pączki robiłam pierwszy raz w życiu. Smacznego Cooking 7

    rudoslawa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszły rewelacyjne

    Zgłoszony przez w1paula na marca 8, 2011 at 10:02.

    wyszły rewelacyjne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nad kształtem musze

    Zgłoszony przez Mrówa_kuchareczka na marca 2, 2011 at 22:13.

    Nad kształtem musze popracować ale konsystencja i smak prima tmrc_emoticons.-) Tak, że rano będę zajadać tmrc_emoticons.-)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze