3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żytni chleb Mirka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki soli
  • 220 g mąki żytniej, typ 720
  • 450 g mąki pszennej razowej, typ 1850 pełnoziarnista
  • 35 g drożdży
  • 450 g wody
  • 6
    2h 55min
    Czas całkowity 2h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    2etap
  1. Dodać pozostałe składniki. Wyrobić 3 min Blokada naczynia miksującegoCiasto

  2. 3 etap
  3. Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do  200 stopni, piec ok. 40 minut

  4. 1 etap
  5. Wlać wodę, dodać drożdże oraz miód. 2 minuty 37 stopni Obroty wsteczne 2 Blokada naczynia miksującego

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać słonecznik lub orzechy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czym można zastąpić zarodki pszenne?

    Zgłoszony przez Babcia5 na sierpnia 9, 2018 at 11:47.

    Czym można zastąpić zarodki pszenne?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smacznego  

    Zgłoszony przez miros na kwietnia 30, 2015 at 23:22.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny chlebek z

    Zgłoszony przez JolaGąs na kwietnia 30, 2015 at 08:24.

    Bardzo smaczny chlebek z chrupiącą skórką tmrc_emoticons.) Podejrzewam, że umnie też raz dwa zniknie. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę. Też lubię

    Zgłoszony przez miros na lutego 4, 2015 at 21:30.

    Bardzo się cieszę. tmrc_emoticons.) Też lubię ten chlebek tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chleb się udał i był pyszny

    Zgłoszony przez Kakunia2006 na lutego 4, 2015 at 13:54.

    Chleb się udał i był pyszny tmrc_emoticons.) Dawno cały bochenek nie zniknął tak szybko tmrc_emoticons.;) Właśnie piekę po raz drugi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze