3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łosoś ze szpinakiem na chmurce z ryżu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości
  • 400 gramów mrożonego szpinaku
  • 200 gramów ryżu
  • 3-4 łyżek śmietany 18%
  • pieprz, (do smaku)
  • sól, (do smaku)
  • czosnek 1 ząbek, (do smaku)
  • vegeta, (do smaku)
  • 6
    55min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlać 1 litr wody, umieścić koszyczek i wsypać do niego 200gram ryżu, na naczynie miksujące dać Varomę.

  2. Do Varomy na niższą półkę dać łososia ( łososia doprawić do smaku pieprzem solą ewentualnie na każdy filet dać łyżeczkę masła)

    Nastawić 25min/obr.1/Varoma

  3. W międzyczasie, żeby było jeszcze szybciej, w rondelku podgrzać rozmrożony szpinak dodać czosnek pieprz, vegetę do smaku oraz wymieszać z 3-4 łyżkami śmietany. Sos gotowy. 

     

  4. Podawać gorące.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bardzo szybkie i zdrowe danie. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepyszne

    Zgłoszony przez Wiesia50 na listopada 30, 2017 at 14:21.

    Przepyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne,polecam

    Zgłoszony przez katsie5897 na grudnia 23, 2016 at 13:44.

    przepyszne,polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam właśnie na jutro do pracy )

    Zgłoszony przez em_trz na października 23, 2016 at 14:21.

    Zrobiłam właśnie na jutro do pracy tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez kasi80 na października 1, 2016 at 16:15.

    Pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha!!!

    Zgłoszony przez AGAG. na lutego 29, 2016 at 00:13.

    pycha!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny przepis ale

    Zgłoszony przez doris2707 na grudnia 19, 2015 at 16:16.

    Rewelacyjny przepis ale zjedlismy z ziemniaczkami ugotowanymi w koszyczku....palce lizać..... Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wisnia19 tak czaas rownież 25

    Zgłoszony przez ania3330607 na października 2, 2015 at 15:58.

    wisnia19 tak czaas rownież 25 min i litr wody, bo mam tu na uwadze bardziej łosia niż sam ryż, a litr wody nigdy nie zaszkodzi, lepiej więcej niż za mało.  Big Smile

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jesli chcialbym zrobic na 2

    Zgłoszony przez wisnia19 na września 9, 2015 at 16:53.

    Jesli chcialbym zrobic na 2 porcje...co czasem przygotowywania - rowniez 25min gotowania ryzu i litr wody?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM pyszne

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na września 5, 2015 at 15:16.

    MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry przepis, polecam!

    Zgłoszony przez rkrzak50 na września 5, 2015 at 07:57.

    Dobry przepis, polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze