Tu jesteś:
4
Składniki
- 250 gramów maki "twardej", na chleb
- 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
- szczypta soli
- 70 gramów bardzo zimnej wody
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia najpierw wlozyc make, a pòzniej reszte skladnikòw: 20sek / obr 4-5. Zawinac ciasto w folie, wlozyc do lodòwki na 15min, uzywac.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto jest pochodzenia francuskiego ( "polamany"), neutralne. Wysmienicie nadaje sie do ciast slodkich i slonych, pieczonych zakasek, itd. Musi "odpoczac" w lodòwce po wyrobieniu- dopiero wtedy nabiera wlasciwej konsystencji.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz