Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Ciasto:
- 2 łyżeczki soli
- 6 łyżek oleju
- 1 litry mleka
- 6 jajek
- 18 g mąki ziemniaczanej
- 450 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. Miksować 1 minutę /obroty 7. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Odstawić gotowe ciasto do wypoczęcia na 15 minut.
Po tym czasie smażyć naleśniki na rozgrzanej teflonowej patelni.
Podawać z ulubionym farszem. Ja najczęściej podaję z przesmażonymi jabłkami lub dżemem.
Patelnię przesmarować ręcznikiem papierowym nasączonym w oleju.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz