3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń z dynią


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zagęszczacz / wymieszać w osobnym kubku

  • 120 gramów mąka pszenna
  • 250 gramów mleko

Budyń- z dynią

  • 1 szczypty sól
  • 1 opakowania cukier wanilinowy
  • 25 gramów cukier
  • 500 gramów mleko
  • 200 gramów dynia, obrana i pokrojona na kawałki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. 200 gr. dyni włożyć do naczynia miksującego. Zetrzeć 6sek./obr.5

    2. dodać kolejne składniki

       -500 gr. mleka

       -25 gr. cukru

       -1 op. cukru waniliowego

       -szczyptę soli

    3. Gotować 10min./90°C/Obroty wsteczne/obr.2

    4. Podczas gotowania przygotować w osobnym dużym kubku zagęszczacz

       -wymieszać 120 gr.mąki pszennej z 250 gr. mleka

    5.Kiedy TM skończy gotować, ustawić ponownie gotowanie 4min./100°C/Obroty wsteczne/obr.2,5

    6.Podczas gotowania powoli wlać przez otwór wymieszany w kubku zagęszczacz

     

    • Dodając o połowę mniej zagęszczacza (60gr.mąki+120gr.mleka) można zrobić gęstą, ale już raczej zupę mleczną z dynią. A jeszcze o połowę mniej (30gr.mąki+60gr.mleka) to już taką normalną zupkę mleczną.

    • Do zagęszczacza zamist mąki pszennej można użyć mąki ziemniaczanej, ale nie wiem w jakiej ilości

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo prosty i smaczny

    Zgłoszony przez biuro.czech@onet.eu na kwietnia 3, 2016 at 21:00.

    Bardzo prosty i smaczny deser, zastanawiałam się tylko czy nie byłoby wygodniej w pierwszej kolejności przygotować zagęszczacz w thermomixie  i odlać do osobnego naczynia? 

    A_Czech

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze