3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sok jabłkowy 100%


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

2 kg jabłek

  • 40 g cukru
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sok robimy z 2 kg jablek , ale najpierw bierzemy 1kg jablek i kroimy na ćwiartki razem z gniazdami i dajemy do naczynia mixsujacego , z drugim kilogramem robimy to samo :)
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego mixsujacego dajemy 1kg jabłek pokrojonych na ćwiartki razem ze skórka i gniazdami ,zakladamy pokrywke na TM i miarke nastepnie  przytrzymujemy reka , póżniej ustawiamy Obroty od 4 do 10 (i stopniowo zwiekszamy ja tak robie okolo 30sekund ) aż do uzyskania 

  2. 2. Póżniej bierzemy i rozkladamy gaze apteczna i na ta gaze dajemy nasze zmiksowane jablka i wyciskamy sok do jakiegos garnka 

  3. 3. Sok z garnaka ja zawsze jeszcze przecedzam przez sitko i wlewam gotowy sok do Blokada naczynia miksującego pozniej pasteryzuje 14 min / 80° /obroty 2

     

    4. Zapasteryzowany sok ja jeszcze raz przecedzam przez sitko 

     

    5. Z drugim kilogramem jablek robimy to samo tmrc_emoticons.) 

    Pozdrawiam i zachecam do robienia soku naprawde smaczny tmrc_emoticons.)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sok na koncu mozemy jeszcze wymieszac na obrotach wstecznych okolo 1 min


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 40 g cukru?

    Zgłoszony przez Iibis12345 na marca 24, 2016 at 16:46.

    40 g cukru?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • soczek naprawdę pysznym.

    Zgłoszony przez Doria na marca 22, 2016 at 17:41.

    soczek naprawdę pysznym. Trochę roboty z wyciskaniem przez gazę ale efekt wynagradza wysiłęk  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a co z pulpą?

    Zgłoszony przez Doria na marca 22, 2016 at 12:48.

    a co z pulpą?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dostaliśmy jabłuszka z

    Zgłoszony przez Doria na marca 22, 2016 at 12:18.

    Dostaliśmy jabłuszka z projektu EMBARGO całą skrzynię - trzeba robić soczki zaraz się zabieram potem napiszę jak wyszło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze