Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 ziemniak (lub łyżka mąki pszennej lub ryżowej), dla zagęszczenia
- 1 szczypty papryki ostrej
- 1 szczypty pieprzu
- 1 szczypty majeranku
- 2 kulki ziele angielskie
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczek bulionu warzywnego zrobionego w Thermomixie, lub pół łyżeczki soli
- 1 ząbka czosnek
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 150 g pieczarek
- 250 g boczniaków
- 1 łyżki śmietany 12%
- 1 łyżeczki oliwy
- 2 pomidory lub przecier pomidorowy do smaku
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do wkładamy cebulę przekrojoną na pół oraz ząbek czosnku, rozdrabniamy 5s obr 6, kopystką zgarniamy cebulę na dno naczynia, następnie dusimy z olejem 2min varoma obr 2.
Wrzucamy pokrojone w paski boczniaki i pieczarki dodajemy kostkę warzywną lub szczyptę soli, liść laurowy, zielę angielskie i resztę przypraw. Dusimy z miarką na skos 10 min varoma obroty wsteczne .
Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, pomidory lub przecier i ocjonalnie pokrojonego ziemniaka. Dusimy 15min 100 stopni obr 1.
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę śmietany.
Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne. Za drugim
Bardzo smaczne. Za drugim razem nie miałam pieczarek i dodałam zamiast nich wiecej boczniaków i też bardzo dobre!
pycha..
pycha..