3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz z boczniaków


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 ziemniak (lub łyżka mąki pszennej lub ryżowej), dla zagęszczenia
  • 1 szczypty papryki ostrej
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 szczypty majeranku
  • 2 kulki ziele angielskie
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczek bulionu warzywnego zrobionego w Thermomixie, lub pół łyżeczki soli
  • 1 ząbka czosnek
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 150 g pieczarek
  • 250 g boczniaków
  • 1 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżeczki oliwy
  • 2 pomidory lub przecier pomidorowy do smaku
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do Zablokowanywkładamy cebulę przekrojoną na pół oraz ząbek czosnku, rozdrabniamy 5s obr 6, kopystką zgarniamy cebulę na dno naczynia, następnie dusimy z olejem 2min varoma obr 2.


    Wrzucamy pokrojone w paski boczniaki i pieczarki dodajemy kostkę warzywną lub szczyptę soli, liść laurowy, zielę angielskie i resztę przypraw. Dusimy z miarką na skos 10 min varoma Wsteczneobroty wsteczne Soft.


    Dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, pomidory lub przecier i ocjonalnie pokrojonego ziemniaka. Dusimy 15min 100 stopni Wsteczne obr 1.


    Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę śmietany.


     


    Podajemy z dowolną kaszą, ryżem lub ziemniakami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne. Za drugim

    Zgłoszony przez ikewa na grudnia 21, 2015 at 21:39.

    Bardzo smaczne. Za drugim razem nie miałam pieczarek i dodałam zamiast nich wiecej boczniaków i też bardzo dobre!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha..

    Zgłoszony przez rumina na grudnia 9, 2014 at 14:41.

    pycha..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze