3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z czerwonej fasoli z kiełkami


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

PASTA

  • 1 łyzka oleju kukurydzianego
  • opcjonalnie:, odrobina chili
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki
  • 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • kiełki rzodkiewki
  • 1 puszka czerwonej fasoli, - odsączona
  • 1-2 kiszone ogórki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 małe czerwone cebule
  • 3-4 gałązki kolendry lub pietruszki
5

Przygotowanie

    PASTY
  1. 1.W suchym naczyniu posiekać natkę kolendry lub pietruszki 5 s. / obr.6


    2.Dodać cebulę przekrojoną na ćwiartki i czosnek, posiekać 5 s. / obr.5


    3.Dodać ogórki i odsączoną fasolę, posiekać 4-7 s. / obr.4. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.


    4.Dodać resztę składników i wymieszać 5-10 s. / obr.Wsteczne 3

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pastą można napełniać kruche babeczki lub podawać z pieczywem czosnkowym, grzankami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Oj doprawiona na ostro bylaby

    Zgłoszony przez laloona na października 3, 2014 at 00:14.

    Oj doprawiona na ostro bylaby dla mnie za ostra. Cebula, czosnek i kielki wystarczyly w swojej ostrosci. Nie dalam cytryny, bo nie mialam, ale kwasnosc ogorkow wystarczyla.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyprobuje na pewno

    Zgłoszony przez laloona na marca 7, 2014 at 19:55.

    Wyprobuje na pewno tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Rzeczywiście

    Zgłoszony przez ElaK na marca 4, 2014 at 14:25.

    Super przepis! Rzeczywiście na ostro jest pyszna  tmrc_emoticons.)  Nie miałam chili, dodałam pieprzu kajeńskiego. Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie bo z ciepłymi bułeczkami znikała w tempie błyskawicznym  tmrc_emoticons.)  

    [[wysiwyg_imageupload:2069:]]

     

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasta jest wyjątkowo smaczna

    Zgłoszony przez jormal_007 na marca 2, 2014 at 00:06.

    Pasta jest wyjątkowo smaczna gdy doprawimy ją na "ostro".

    Jola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze