Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
- 500 g cukru
- 50 g pektyny jabłkowej, (patrz opakowanie)
- 500 g cukru żelującego 2:1, (owoce : cukier)
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Sprawdzić temperaturę gęstnienia dżemu, przelać do trzech słoików typu twist wypłukanych w gorącej wodzie i natychmiast zakręcić. Obrócić słoiki dnem do góry i zostawić na 10 minut. Lub Środek żelujący: pektyna jabłkowaDo naczynia miksującego wsypać maliny, rozdrobnić 5 s/obr. 5, gotować 10 min/100°C/obr. 2.Dodać sok z cytryny i pektynę jabłkową, zmiksować 5 s/obr. 3 i gotować 2 min/100°C/obr. 2.Dodać cukier, zmiksować 10 s/obr. 3, gotować 5 min/100°C/obr. 2.Sprawdzić temperaturę gęstnienia dżemu, przelać do trzech wypłukanych w gorącej wodzie słoików typu twist i natychmiast zakręcić. Słoiki obrócić dnem do góry i zostawić na 10 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzNo to ile tych malin????
No to ile tych malin????
Ile malin?
Ile malin?
Oj , chyba trudno będzie
Oj , chyba trudno będzie zrobić dżem malinowy bez malin! Po ilości cukru domyslam się ile, ale proszę to uzupelnić
co znaczy - sprawdź
co znaczy - sprawdź temperature gęstnienia dżemu?
Ja dżemik przecieram jeszcze
Ja dżemik przecieram jeszcze przez sitko aby nie było pestek. Jest przepyszny
xxkasiekkxx