Babka drożdżowa "na noc"

3 odpowiedzi | Ostatnie wpisy
Dołączył: 26.01.2011
Wpisy:

Nio to albo drożdże albo mąka wadliwa Smutny

Dołączył: 19.12.2010
Wpisy:

Składniki wydają się ok, nie robiłam nigdy takiej baby, ale na 100% jeśli na noc to w lodówce inaczej wyrośnie i klapnie... Uśmiech

Dołączył: 26.01.2011
Wpisy:

 :( Chyba nikt nie robił takiej baby Smutny  buuu...

Dołączył: 26.01.2011
Wpisy:

Czy ktoś z Was  kiedyś robuił babke drożdżową "na noc"? Przepis mam z internetu z przepisów dla klijentów i pracowników  z termomix'a TM 21. Ja wykonałam go w TM 31. Nio i niestety  nie wyszło.Ciasto było za rzadkie, dodałam więcej mąki - juz było lepsze , przełożyłam do miski i ani nie drgnęło w górę Smutny Po włożeniu do pieca też nic nie urosło Smutny i poza pieknego zapachu  nie było co jeść Smutny

A oto przepis. i moje pytanie co jest nie tak? Mąka? drożdże?

 

 

Składniki:

250g mleka

250 g cukru

2 jajka

50g drożdży

½ kostki masła (o temp. Pokojowej)

500 g mąki

Wykonanie:

Składniki włożyć do garnka
miksującego i wyrabiać ciasto czas 3 min. obr. poz. INTERWAŁ

 

PS. Określenie babka noc tzn? Na noc w kuchni czy na noc w lodówce?