Tu jesteś:
4
Składniki
- 150 g. bialej czekolady n.p. Milka 110 g. Cukru 1 Jajko 500 g.zageszczone mleko do kawy 10% 2 lyzki kawy rosposzczalnej 350 g. Amaretto
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Czekolade 5 s./ obr. 8 rozdrobnic.
Cukier, jajko i 250 g. mleka zageszczonego dodac i 5 s./ obr. 6 zmieszac.
Dodac Amaretto i 6 Min./ 90°C / obr. 3 zagrzac.
Dodac Kawe i 2 Min./ 90°C / obr. 3 zagrzac.
Dodac reszte mleka i 10 s./ obr. 7 dobrze zmieszac.
Wlac do butelek i ochlodzic.
Bardzo dobrze smakuje z kostka lodu!!!
P.S. Przepraszam za pisownie, ale od 24 lat nie pisalam po polsku
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
Likier jest PYSZNY !!!
Likier jest PYSZNY !!! Dziękuję za przepis
Asia
Pychotka. Mąż dziś zrobił ten
Pychotka. Mąż dziś zrobił ten likier i jest świetny
właśnie zrobiłam i rozlałam
właśnie zrobiłam i rozlałam do małych buteleczek - będzie na świąteczny upominek dla przyjaciółek. Trochę spróbowałam - pychotka!
M.
Muszę koniecznie wypróbować,
Muszę koniecznie wypróbować, na pewno będzie dobry