3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier landrynkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Likier landrynkowy

  • 300 g Landrynek, cytrynowych i pomarańczowych
  • 450 g soku pomarańczowego
  • 250 g wódki
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    1.
  1. 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć landrynki (można je wcześniej zamrozić, żeby nadzienie nie skleiło nam noży) 30sek/obroty 10

    2. Dodać sok pomarańczowy i wódkę, wymieszać 1min/obr. 5

    3. Likier przelać do butelki, można przechowywać w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Polecam wcześniejsze zamrożenie cukierków przez min 30 min.

Likier najsmaczniejszy jest następnego dnia.

Przed użyciem mocno wstrząsnąć.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy