Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Likier landrynkowy
- 300 g Landrynek, cytrynowych i pomarańczowych
- 450 g soku pomarańczowego
- 250 g wódki
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć landrynki (można je wcześniej zamrozić, żeby nadzienie nie skleiło nam noży) 30sek/obroty 10
2. Dodać sok pomarańczowy i wódkę, wymieszać 1min/obr. 5
3. Likier przelać do butelki, można przechowywać w lodówce.
1.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Polecam wcześniejsze zamrożenie cukierków przez min 30 min.
Likier najsmaczniejszy jest następnego dnia.
Przed użyciem mocno wstrząsnąć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz